Netradičné využitie drevených štipcov, vyskúšajte

Netradičné využitie drevených štipcov, vyskúšajte Zdroj foto: Depositphotos

Tento šikovný pomocník v domácnosti nemusí slúžiť len na bielizeň. Tak takéto využitie drevených štipcov by ste veru nečakali.

Pozná ich každá domácnosť a nevieme si predstaviť fungovanie bez nich. Najmä ak bývate v rodinnom dome a bielizeň sušíte vo vonkajšom prostredí. Štipce na bielizeň sú veľmi užitočným pomocníkom. No neboli by sme to my, kreatívni ľudia, ktorí každému predmetu nájdu zmysel najviac. Štipce ako dekorácia, organizér či držiak a ďalšie iné. Tak takéto využitie tohto predmetu by ste možno nečakali.

Ako zariadiť záhradu pre najmenších, na toto nezabudnite

Usporiadajte si topánky

Ak máte deti, iste viete, ako si zhadzujú topánky priamo z nôh. Ak sa to stane v skrini, môžete hľadať chýbajúcu topánku celé dni. Vyhnite sa tomuto problému tým, že pomocou štipca zopnete vrchné časti väčších topánok (ako napríklad čižmy) alebo spojíte boky šľapiek.

Netradičné využitie drevených štipcov, vyskúšajte
Zdroj foto: Depositphotos

Poriadok s rukavicami

Podobne si môžete uložiť do skrine aj rukavice. Ušetrí vám to čas a vy už nemusíte hľadať zúfalo druhý pár.

Už nič nevykypí

Najmä pri varení zemiakov sa mnohokrát stáva, že unikajúca voda vám vykypí a znečistí sporák. Ak chcete zastaviť tento neporiadok skôr, ako sa to stane, pripevnite drevený štipec na bielizeň na bok hrnca. Tým sa vytvorí dostatočný priestor medzi hrncom a pokrievkou, aby mohla para unikať a voda nevykypela von na sporák.

Držiak na vizitky či menovky

Organizujete svadbu či inú oslavu a potrebujete označiť na stoloch zasadací poriadok? Nemusíte vyhadzovať peniaze na stojany na menovky, pomôcť vám môžu práve štipce na prádlo.

Vianočné ozdoby
Zdroj foto: Depositphotos

Pekná dekorácia do kvetináča

Ozdobiť svoje rastliny v črepníku môžete aj pomocou dreveného štipca na prádlo. Vymaľujte ho, nalepte naň buď sušený kvet, listy, alebo farebné nitky a prilepte ho k špajli. Tu potom vpichnite do substrátu v črepníku.

Organizér záhrady

Vysadili ste si veľkú záhradu a po čase ste zabudli, kde ste čo posadili? Nabudúce si pomôžte práve štipcami na prádlo, ktoré môžete tiež rovnako pripevniť na špajľu a zapichnúť ju do hriadky.