V politike: Dostanú bonus spätne aj seniori, ktorí sú už zaočkovaní? Odpovie Igor Matovič

TA3
26.11.2021 18:27

Na vládu sa valí kritika z každej strany. Dôvodom je lockdown. Podľa odborníkov je príliš slabý, keďže naďalej chodíme do práce a obchodov. Opozícia hovorí o babráctve a opatrenia napadla na Ústavnom súde.

V politike: Dostanú bonus spätne aj seniori, ktorí sú už zaočkovaní? Odpovie Igor Matovič
TA3

SaS zas trvá na tom, aby mali zaočkovaní ľudia výhody oproti nezaočkovaným. Je to však zodpovedné, keď nemocnice praskajú vo švíkoch?

Polemika sa strhla aj pri otvorení škôl. Konzílium odborníkov navrhovalo, aby sa zatvorili školy a fungovali len materské a prvý stupeň základných škôl. To však vetovali Sulíkovci. Riešením je predĺženie vianočných prázdnin o jeden týždeň. Bude to stačiť? Minister zdravotníctva pripustil ďalšie sprísnenie opatrení po desiatich dňoch. Čo to znamená? Budeme môcť na Vianoce odcestovať za rodinou alebo sa nepohneme z domu?

Čoraz hlasnejšie sa hovorí aj o povinnom očkovaní. Schvaľuje ho premiér i minister zdravotníctva. Veronika Remišová by povinne očkovala ľudí nad 55 rokov a ďalších chce odmeňovať rekreačnými poukazmi. Najmä seniorov nad 65 rokov za to, že sa dajú zaočkovať. Igor Matovič navrhuje vyplatiť rekreačný a gastro bonus v hodnote 500 eur už ľuďom nad 60 rokov, ak sa dajú do Vianoc zaočkovať treťou dávkou alebo pôjdu na prvú dávku. Dostanú bonus spätne aj seniori, ktorí sú už zaočkovaní? Odpovie podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič.

Slovensko má najhoršiu epidemickú situáciu na svete. Koalícia sa s opozíciou predháňa vo vzájomnom obviňovaní sa, čoho výsledkom sú tisíce nakazených denne. Kto alebo čo najviac škodí manažovaniu pandémie a ako by celú situáciu riešili lídri mimoparlamentných strán?

V diskusii sa stretnú Irena Bihariová z Progresvíneho Slovenska, Milan Majerský z KDH a Andrej Danko z SNS. Sledujte V politike, v nedeľu 28.11. o 11.00 hod na TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok