Dzurindove vystúpenie podľa Mateja strane nepomohlo

SITA
18.11.2012 11:59

Sobotňajšie vystúpenie Mikuláša Dzurindu na Ústrednej rade SDKÚ-DS podľa prešovského krajského šéfa strany Ondreja Mateja strane nepomohlo. „Bolo mi ľúto Dzurindu, aj formy jeho prejavu,“ povedal dnes Matej.

Dzurindove vystúpenie podľa Mateja strane nepomohlo
SITA

Podľa neho človeku, ktorý toľko ako Dzurinda dosiahol, keď Slovensko dostal do EÚ a NATO, túto stranu zakladal, neprináleží také vystúpenie. “Bol som z toho smutný. Veci ktoré vyčítal sú mnohé len pokračovaním jeho pôsobenia ako predsedu, preto to bolo čudné a komické. Neviem, či to bola nenávisť z toho, že je len radový poslanec, alebo voči strane, alebo predsedovi. Nerozumiem príčine jeho vystúpenia,“ konštatoval Matej.

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec vníma Dzurindov prejav ako jeho snahu o impulz do ďalšej práce SDKÚ-DS. „Zdôraznil témy, ktoré považuje za dôležité, najmä v elementárnej spravodlivosti a nášho vymedzenia sa voči vláde jednej strany. Je pozitívne, že ako každý v diskusii, aj expredseda strany, chcel prispieť k obsahovému zameraniu našej ďalšej práce,“ povedal Štefanec dnes pre agentúru SITA. Ten sa zhoduje s Dzurindovou kritikou rozdrobenosti pravice. „V opozícii sú dva druhy politikov. Jedni chcú zvýrazňovať svoju osobou a na druhej strane sú tí, čo chcú seriózne pracovať a pravicu spájať. SDKÚ bola vždy integrátorom stredopravých strán. Ten, ktorý dáva ostatných dohromady, sa časom stane aj prirodzeným lídrom,“ dodal.

Dzurinda v sobotu vo svojom prejave na Ústrednej rade strany, ktorý sa agentúre SITA podarilo získať, kritizoval SDKÚ-DS, že nerobí poriadne opozičnú politiku. Stranu kritizoval za to, že je ticho, keď sa na Slovensko pomaly vracia mečiarizmus. Vracia sa s novou tvárou. „Fico nie je taký bububu, ale je veľmi rafinovaný. Vie osloviť publikum, rozdeľovať opozíciu. Postupne narastajú javy, ktoré ma znepokojujú a SDKÚ-DS mlčí,“ konštatoval. Dzurinda tiež kritizoval, že SDKÚ-DS nevydala žiadne vyhlásenie a že strana sa nepostavila do pozoru po oznámení rozsudku v spore medzi Michalom Kováčom a Ivanom Lexom. Šľak ide Dzurindu trafiť ako nevie SDKÚ-DS Ficovi nastaviť zrkadlo a pripomínať istoty, ktoré sľuboval ľuďom.

Lídrovská taktovka pravice podľa Dzurindu leží na ulici. „Sulík dal návrh slávneho zákona o registrovaných partnerstvách a prišiel desať minút po hlasovaní. To je úžasná strana. Béla Bugár neexistuje. Matovič, Hlina to je iný kabaret. Do toho Lipšic, ktorý zabúda na Gorilu a čo robil. Do toho prichádza fešák Procházka, pokiaľ nezoberieme my odvahu do svojich rúk, budeme sa potácať,“ uviedol s tým, že lídrom bude ten, ktorý nemusí mať veľa programov, ale pomenuje a Slovákom jasne povie, že jeden mečiarizmus stačil. „Toto je naša šanca. Zobrať a zodvihnúť taktovku. To nie je taká taktovka, či budú také, alebo onaké dane, ale je to taktovka odvahy,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok