Ako to dopadne, keď upravíte legendárny DeLorean DMC-12?

TA3/SZ
26.11.2021 17:00

Americká výstava upravených áut SEMA prinesie každoročne unikátne úpravy a prestavby najrôznejších áut. Samostatnou kapitolou sú však historické a legendárne autá, akým je napríklad DeLorean predstavený na tohtoročnom ročníku tejto výstavy

Ako to dopadne, keď upravíte legendárny DeLorean DMC-12?
Instagram the_kyza

DeLorean DMC je vo svete preslávený vďaka filmu Návrat do budúcnosti. Tam však hrala rolu úplne sériová podoba tohto auta. Firma Salvage to Savage z americkej Floridy zaoberajúca sa úpravou áut sa rozhodla pustiť do zaujímavého projektu, ktorý by vdýchol DeLoreanu novú dušu. A to sa aj podarilo. Pôvodný motor bol nahradený 5.3 litrovým osemvalcom osadeným dvoma turbami. Táto kombinácia produkuje až neuveriteľných 1000 konských síl. Prevodovka bola osadená z Porsche 911 generácie 996.

Delorean Instagram the_kyza

Motor však nie je jedinou častou, ktorá prešla úpravou. Koniec koncov najväčšie zmeny je vidieť hneď na prvý pohľad. Vzhľad prešiel kompletnou premenou, ktorú len ťažko opísať slovami. Tento počin má kompletne znížený podvozok a všetky kolesá majú nastavené odklony. Jednoducho wau. Predná časť obsahuje nové svetlomety, prerobený nárazník a rozmerný splitter. Dvere otvárajúce sa dohora sú už len čerešničkou na torte.

Zadok auta je prekvapivo ešte agresívnejší a ešte viac prepracovaný ako predná časť. Opäť zaujme zaujímavá grafika zadných svetiel, no čo určite váš zrak priťahuje najviac je absencia spodnej časti nárazníka, ktorá odhalila prepracovaný výfukový systém s turbodúchadlami v celej svojej kráse.

Delorean Instagram the_kyza

Jedná sa o veľmi jedinečný projekt a prestavbu pravdepodobne s nevyčísliteľnou hodnotou, o ktorej počítačové návrhy sa postaral na Instagrame populárny Khyzyl Saleem alias the_kyza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok