Hygienik poslal domov žiakov v prvom okrese. Do školy sa vrátia možno až v novom roku

TA3
26.11.2021 14:40

Regionálny hygienik rozhodol o zatvorení škôl v prvom okrese na Slovensku. Ide o Rožňavu a doma ostanú žiaci druhého stupňa základných škôl, ako aj všetci stredškoláci. Materské školy a mladší základoškoláci sa budú učiť aj ďalej prezenčne.

V septembri štartuje program Tréneri v škole
TASR/Erika Ďurčová

Rozhodnutie sa týka 41 škôl, ich žiaci prejdú na dištančnú formu vzdelávania od pondelka. V tomto režime by mali podľa portálu TV noviny ostať do 17. decembra. Práve o tomto dátume hovoril minister školstva Branislav Gröhling ako o možom predčasnom začiatku vianočných prázdnin.

"Uvedomujeme si vážnosť aj dôsledky týchto rozhodnutí, avšak epidemiologická situácia sa stále zhoršuje. Viac ako tretina pozitívnych osôb v okrese je vo veku do 18 rokov," informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Rožňave na Facebooku. 

Úrad vysvetlil, že pri rozhodnutí o obmedzení prezenčného vyučovania sa opieral aj o názor Konzília odborníkov a "toto rozhodnutie nie je politické, ale čisto odborné".

V Rožňavskom okrese je k 26. novembru z 50 materských škôl výučba prerušená v dvoch materských školách. Z celkového počtu 34 základných škôl je vyučovanie prerušené v 22 triedach prvého stupňa a 32 triedach druhého stupňa a zo 7 stredných škôl je v okrese uzatvorených 26 tried, ako informovali hygienici.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok