Podľa vlády opozícia pokračuje v zneužívaní justície na politiku

SITA, TA3
18.11.2012 22:27

Pokus opozície o vyslovenie nedôvery ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi je podľa vlády súčasťou stupňujúcich sa snáh opozície zneužiť dlhodobo zložitú situáciu v justícii na politické ciele. Kabinet Roberta Fica to tvrdí vo svojom nesúhlasnom stanovisku k návrhu skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery Borecovi, ktoré prijal ešte v piatok postupom per rollam. To znamená, že vláda nemala schôdzu, ministri sa k materiálu vyjadrili písomne.

Podľa vlády opozícia pokračuje v zneužívaní justície na politiku
SITA

O stave slovenskej slovenskej justície sme sa rozprávali so Zuzanou Wienk z Aliancie Fair play

V pondelok sa bude národná rada SR zaoberať návrhom trojice opozičných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS na vyslovenie nedôvery Borecovi. Opozičné strany ho podali potom, čo sa neuskutočnila mimoriadna schôdza k stavu justície. „Vláda vyjadruje vážne znepokojenie z pokusov o návrat politického zasahovania do justície a zo zneužívania dlhodobých problémov v justícii na politické ciele,“ uvádza sa vo vládnom uznesení k návrhu. Podľa nej minister spravodlivosti Tomáš Borec od nástupu do funkcie “významným spôsobom prispel k odpolitizovaniu justície a vytvoril predpoklady pre systémové riešenie skutočných problémov súdnictva, ktorým je najmä otázka vymožiteľnosti práva a efektívnosti súdneho konania“.

Vláda tvrdí, že skutočným cieľom návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi Tomášovi Borecovi je jednak snaha opozície vykázať pred verejnosťou zdanie aktivity a najmä pokus zvrátiť prebiehajúcu elimináciu straníckeho vplyvu v súdnictve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok