POČASIE: Na mnohých miestach dážď alebo sneženie. Denná teplota do 9 stupňov

TA3 SHMÚ
26.11.2021 06:43

Zamračené a od juhozápadu na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Od stredných, na západe postupne miestami aj v nižších polohách, sneženie. Denná teplota 2 až 7, na juhovýchode do 9 st. Juhovýchodný až južný, na juhozápade popoludní severozápadný vietor do 30 km/h. Na horách veterno.

Situácia

Počasie u nás bude ovplyvňovať frontálna vlna spojená s tlakovou nížou, ktorej stred sa bude presúvať z Jadranu nad našu oblasť.

Predpoveď počasia 

NOC:
Prevažne zamračené a hmlisto, spočiatku ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele, neskôr miestami dážď alebo mrholenie, od cca 1300 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 4 až -1 st, v údoliach pri zmenšenej oblačnosti ojedinele chladnejšie. Juhovýchodný až južný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). Na horách vo vyšších polohách prudký až búrlivý vietor, prechodne až víchrica.

DEŇ:
Zamračené, od juhozápadu postupne na mnohých miestach s dažďom alebo prehánkami. Od stredných, na západe postupne miestami aj v nižších polohách, sneženie. Ojedinele výdatnejšie zrážky. Najvyššia denná teplota 2 až 7 st., na dolnom Zemplíne ojedinele do 9 st. Teplota na horách vo výške 1500 m od +1 st ráno do -3 st večer Slabý, miestami - najmä v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji juhovýchodný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Na krajnom juhozápade neskôr popoludní severozápadný vietor do 7 m(s (25 km/h). Na horách vo vysokých polohách prudký až búrlivý južný vietor.

Predpokladané množstvo zrážok:
NOC: do 4 mm / vo vysokých polohách do 5 cm snehu
DEŇ: do 10, v západnej polovici ojedinele okolo 15 mm / vo vyšších, na krajnom západe ojedinele aj v nižších polohách do 10 cm snehu.

Témy: Kino Jadran
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok