Kontroly na hraniciach sa sprísnia. Polícia bude vykonávať aj náhodné kontroly

TA3 TASR
25.11.2021 17:00

Určené obmedzenia a zákaz vychádzania ako súčasť vyhláseného núdzového stavu sa vzťahujú aj na tých, korí vstúpia na územie Slovenskej republiky zo zahraničia.

Upozorňuje na to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, ktorá zároveň oznámila, že na tzv. vonkajších hraniciach, teda na hraniciach s Ukrajinou a tiež pri letoch z krajín mimo schengenského priestoru, preveria policajti u každého cestujúceho, či účel jeho cesty spĺňa charakter povolenej výnimky zo zákazu pohybu. "Ak je preukázané porušenie obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania, príslušník Policajného zboru môže osobe uložiť pokutu na mieste v blokovom konaní do tisíc eur," dodala Bárdyová.

Informovala aj o tom, že polícia bude vykonávať náhodné kontroly aj na vnútorných hraničných priechodoch. "Policajti budú vykonávať náhodnú kontrolu karanténnych povinností osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice s Rakúskou republikou, Maďarskom, Poľskou republikou a Českou republikou. Tiež budú náhodne kontrolované cestné priechody tretej kategórie a všetky ostatné vstupy, ako sú turistické, cyklistické a riečne cesty," doplnila Bárdyová.

Aktuálne informácie týkajúce sa vstupu cudzincov na územie SR počas mimoriadnej situácie sú zverejnené na stránke Ministerstva vnútra SR. Prehľad výnimiek zo zákazu vychádzania je zverejnený na webe Úradu verejného zdravotníctva SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok