Dacia zažíva s modelom Spring v Európe veľký úspech

TA3/SZ
24.11.2021 17:00

Dacia s malým mestským elektromobilom Spring doslova trafila klinec po hlavičke. Ponúka takmer neprekonateľný pomer ceny a protihodnoty, ktorú za svoje peniaze dostanete

Dacia zažíva s modelom Spring v Európe veľký úspech
Dacia

Predaj nového elektromobilu Spring beží už zhruba 8 mesiacov. Jeho primárne miesto určenia je mesto, po ktorom vás dokáže prepravovať doslova za pár eur. Svojou cenou a vlastnosťami za 8 mesiacov predaja presvedčila novinka až 40 tisíc záujemcov po celej Európe.

Vo Francúzsku Dacia dokonca spustila špeciálny program splátok, ktorý umožňuje záujemcom vlastniť Spring už za 89 eur mesačne. Dodávky prvých zákazníckych áut začali v októbri. Na hlavných predajných trhoch, ako Nemecko či Taliansko si za prvé tri mesiace objednalo Spring 16 tisíc zákazníkov. V momente týchto objednávok však zákazníci nemali auto možnosť vidieť ani vyskúšať. Novinka ich oslovila natoľko, že sa ju rozhodli kúpiť aj na slepo.

Spring Dacia

Slovenská cena začína na sume 16700 eur. Prejsť 100 kilometrov vás bude stáť približne len 2 eurá, čo je podstatne menej ako s najúspornejším malým autom. Čo však dostanete za svoje peniaze? Čistý elektromobil s výkonom 45 konských síl, ktorý dokáže v kombinovanom cykle prejsť 230 kilometrov a v mestskej premávke až 305 kilometrov. Dojazd zabezpečuje batéria s kapacitou 27.4 kWh, ktorá sa dokáže pomocou DC nabíjačky dobiť z 0% na 80% za približne hodinu.

Spring Dacia

Interiér je určený pre 4 pasažierov a disponuje vo svojej triede najväčším batožinovým priestorom s objemom 290 litrov. Nájdeme tu aj 7 palcovú dotykovú obrazovku multimediálneho systému, ktorá umožňuje zrkadlenie mobilu pomocou CarPlay a Android Auto.

Spring Dacia

Zvonku je hneď na prvý pohľad jasné, o auto akej značky sa jedná. Napovedá tomu typická predná maska a svetlomety, ktoré svojou grafikou pripomínajú tie z novej Dacie Sandero. Moderný dizajn môžu dopĺňať oranžové detaily, ktoré osviežia celkový vzhľad.

Spring Dacia

Dacia priniesla takmer neprekonateľný pomer ceny a kvality, za čo aj žne adekvátny úspech naprieč celou Európou. Dá sa očakávať, že novinka bude úspešná aj na našom trhu, a tak je len otázkou času, kedy naše mestské cesty zaplavia tieto malé elektrické autá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok