Remišová nepodporila nové opatrenia. Očkovanie označila za jedinú cestu

TA3 TASR
24.11.2021 15:29

Vicepremiérka Veronika Remišová považuje schválený návrh opatrení z dlhodobého hľadiska za nezodpovedný. Keďže v nich nie je podľa nej absolútne žiadna motivácia pre ľudí, aby sa dali očkovať, na stredajšej vláde hlasovala proti.

Rokovanie vlády
TA3 / David Duducz

"Hodiť cez palubu ľudí chránených očkovaním pokladám za veľkú chybu. Traja koaliční partneri prijali opatrenia, v ktorých však nie je akýkoľvek motivačný prvok, ktorý by nabádal ľudí, aby sa dali očkovať," skonštatovala na sociálnej sieti.

Prísne opatrenia sú podľa Remišovej v situácii, keď minister zdravotníctva nevie inak zabezpečiť prevádzku nemocníc, jedinou cestou, ako znížiť počet nových prípadov a nemocniciam pomôcť. "Musíme však zároveň myslieť aj na budúcnosť, neustále opakujúce sa vlny obmedzení nie sú udržateľným riešením. Ľudia, ktorí nie sú chránení očkovaním, sa skôr či neskôr s vírusom stretnú a riskujú, že skončia v ťažkom stave v nemocnici, lockdown ich neochráni a pre lockdown pandémia nezmizne," myslí si.

Očkovanie označila vicepremiérka za jedinú cestu, ako chrániť zdravie ľudí, ekonomiku a pracovné miesta. "Preto majú všetky opatrenia obsahovať motiváciu k očkovaniu. Keď to tak nie je, zvyšuje sa riziko veľkých problémov o pár mesiacov neskôr, pretože to môže výrazne znížiť záujem ľudí o očkovanie," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok