Husté a dlhé riasy môžete dosiahnuť prírodnou cestou: Zaberá ricínový olej aj masáž kefkou

TA3/zm
24.11.2021 08:00

Zvodný pohľad sa podľa aktuálnych trendov spája s hustým vejárom rias, ktoré nemusíte docieliť len tým, že si nalepíte umelé mihalnice. Aj prírodnou cestou môžete docieliť, že sa vám riasy zahustia a predĺžia. Vieme, ako na to.

Husté a dlhé riasy môžete dosiahnuť prírodnou cestou: Zaberá ricínový olej aj masáž kefkou
Pexels/Lisa

Mihalnice pútajú veľa pozornosti a čiastočne aj od nich závisí celkový pohľad, preto si ženy od nepamäti riasy líčia. Maskary dokážu veľa, zahustiť i predĺžiť, ale stále je potrebné mať dobrý základ. Kvalita mihalníc sa vám zlepší, ak budete pravidelne aplikovať nasledujúce rady.

Ricínový olej

Čistý a organický ricínový olej riasy posilní a budú rásť rýchlejšie. Zároveň docielite ich hustotu, ale nejde to zo dňa na deň. Začnite pravidelne pred spaním olej nanášať kefkou  na odlíčené oči. Približne po troch až ôsmych týždňov každodennej starostlivosti by ste mali vidieť rozdiel.

Zelený čaj

Okrem ricínového oleja, ktorého účinky sú známe nielen pri použití na riasy, ale aj obočie, mžete skúsiť zelený čaj. Starostlivosť je opäť v rámci večernej rutiny, kedy vatovým tampónom namočeným vo vychladnutom čaji pretierate oči. Kofeín a flavonoidy, ktoré sa v ňom nachádzajú, udržiavajú zdravý rast rias a tiež stimulujú rast nových.

Kefka na mihalnice

Ak sa rozhodnete nanášať na mihalnice prírodné oleje, budete zákonite potrebovať čistú kefku v tvare takej, akú poznáte z klasických špirál. Takáto kefka už len sama o sebe stimuluje rast a zdravie rias, pretože pôsobí ako masáž. Pri pravidelnom prečesávaní sa aktivujú vlasové folikuly a docielite pevnejšie korienky rias. Výsledkom je , že menej vypadávajú a menej sa lámu.

Šetrné odličovanie

Pre celkový stav mihalníc je dôležité aj to, ako sa večer odličujete. Ak ste príliš drsné a tampónom oči šúchate veľkým tlakom, môžete si okrem predčasných vrások narušiť aj štruktúru rias, kvôli čomu sa začnú lámať a oslabovať.

Umelé mihalnice príležitostne

Ak vám príroda nenadelila krásny vejár mihalníc, je možné, že si pomáhate umelými riasami. Tie by ste však nemali používať príliš často, pretože pri ich odstraňovaní si zákonite vytrhnete vždy aj niekoľko vlastných rias.      

Témy: Masáž
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok