Košické železiarne U.S.Steel údajne kúpila ukrajinská spoločnosť

TASR, TA3
17.11.2012 12:23

Košický U.S. STEEL už údajne nevlastnia Američania. Podľa portálu HNONLINE je podnik odvčera v rukách ukrajinskej spoločnosti Metinvest. Predaj zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil.

Košické železiarne U.S.Steel údajne kúpila ukrajinská spoločnosť
TASR

O možnom odpredaji najväčšej oceliarskej továrne v strednej Európe U.S. Steel (USS) Košice, spadajúcej pod americký koncern United States Steel Corporation, informovali v uplynulých dňoch viaceré slovenské i zahraničné média.

"Cena, za akú železiarne Američania ukrajinskému investorovi predali, zatiaľ nie je známa," uvádza sa na stránke HNonline.sk s tým, že k podpisu kúpno-predajnej zmluvy malo dôjsť v piatok (16.11.) vo Viedni.
Hovorca košických železiarní Ján Bača v pondelok (12.11) potvrdil, že v prípade medializovaných informácií o možnom odpredaji spoločnosti nešlo len o neoverené dohady.

"Dostali sme ponuky týkajúce sa U.S. Steel Košice, keďže má dobré finančné výsledky a strategickú pozíciu v regióne. USS predstavuje atraktívny majetok so skúsenými zamestnancami, výkonnou prevádzkou a veľmi spoľahlivou a výhodnou pozíciou z hľadiska nákladov."

Zmena vlastníka košických železiarní by nemala byť hrozbou pre ich vyše 11.000 zamestnancov. Podľa podpísanej kolektívnej zmluvy totiž majiteľ nesmie prepúšťať do roku 2014, dodáva webové vydanie denníka Hospodárske noviny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok