Hygienici rozhodli aj o fitnescentrách. V čiernych okresoch ostanú od pondelka zatvorené

TA3 TASR
19.11.2021 12:01

Fitnescentrá v čiernych okresoch ostanú od pondelka zatvorené. V bordových a červených okresoch bude do nich povolený vstup len v režime OP (očkovaní/po prekonaní ochorenia Covid-19).

fitness centrum posilňovňa 1140 px
TASR/Milan Kapusta (ilu)

Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Nariadenie hygienikov zároveň stanovuje kapacitné limity pre návštevníkov. V bordovom okrese to bude maximálne 20 návštevníkov, prípadne podľa rozlohy fitnescentra taký počet, aby na jedného návštevníka pripadalo 15 štvorcových metrov (m2). 

V červených okresoch max 50 návštevníkov

V červených okresoch bude môcť byť vo fitnescentre maximálne 50 návštevníkov, respektíve je stanovený limit jeden návštevník na 15 m2. Prevádzky musia viesť aj zoznamy zákazníkov.

Ak okres prejde zo stupňa ohrozenia do stupňa ostražitosti (oranžová farba) a prevádzka zachová pri vstupe režim OP, nebudú sa ňu vzťahovať kapacitné obmedzenia. 

Pri režime OTP (očkovaní/po prekonaní ochorenia/testovaní) to bude maximálne 20 návštevníkov alebo jeden návštevník na 15 m2. Ak prevádzka povolí v okrese s oranžovou farbou vstup všetkým osobám, maximálna kapacita je desať návštevníkov v jednom momente.

Ak sa okres dostane do stupňa monitoring (zelená farba), prevádzky s režimom vstupu OP môžu využívať plnú kapacitu prevádzky, pri režime OTP alebo základ platia kapacitné obmedzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok