Pollák: Nicholsonovej návrhy k Rómom nepotrebujem

TASR
16.11.2012 09:47

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a poslanec OĽaNO Peter Pollák nepotrebuje návrhy SaS na riešenie rómskej problematiky. Spolu s ministerstvom vnútra má vlastnú rómsku reformu. Návrhy s ňou súvisiace prídu už začiatkom budúceho roka.

Pollák: Nicholsonovej návrhy k Rómom nepotrebujem
SITA

"Pani Nicholsonová mala možnosť dva roky zrealizovať tých 30 opatrení, ktoré navrhuje. Nemyslím si, že by som mal naslúchať osobe, ktorá bola zodpovedná za rómsku problematiku a nič neurobila. Určite nepotrebujem jej návrhy," vyhlásil pre TASR Pollák.

Reagoval tak na výzvu SaS, aby on, ako aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), akceptovali návrhy liberálov na riešenie rómskej problematiky, ak nemajú vlastné. Pollák opätovne zdôrazňuje, že vlastné návrhy má.

Liberáli o nich pochybujú, keďže doteraz okrem jednej tlačovej konferencie o zámeroch v oblasti školstva žiadne návrhy nepredložil ani minister Kaliňák, ani splnomocnenec Pollák. "V parlamente nie sú predložené žiadne konkrétne legislatívne zámery. V tejto oblasti sa nedeje nič, vnímame to ako akési mimikry, vytváranie zdania, že sa v tejto oblasti niečo deje," povedal v stredu na tlačovej konferencii v parlamente poslanec za SaS Daniel Krajcer. Uviedol, že SaS ponúkla vláde spoluprácu, táto ponuka naďalej platí. Liberáli zároveň dávajú svoje vlastné návrhy z balíka 30 opatrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok