Extraliga: Zvolenčania otočili a dvadsiatka opäť nedosiahla víťazstvo

TASR
15.11.2012 20:49

Zápasy s mladými hráčmi z Orange vždy zvádzajú na podcenenie. Aj Zvolečania sa skratu v hlavách nevyhli a dokonca prvú tretinu prehrali.

Extraliga: Zvolenčania otočili a dvadsiatka opäť nedosiahla víťazstvo
SITA

HKM Zvolen - Orange 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Góly: 33. M. Jurík, 46. Škvaridlo, 51. M. Jurík, 59. Hraško - 3. Korím, 54. Fujerík. Rozhodcovia Gašparík - Smrek, Zvrškovec, vylúčení 11:11, navyše 10+DKZ Podkonický (Zvolen) za nešportové správanie, presilovky 2:0, v oslabení 0:1, 1112 divákov.

Zápasy s mladými hráčmi z Orange vždy zvádzajú na podcenenie. Aj Zvolečania sa skratu v hlavách nevyhli a dokonca prvú tretinu prehrali. Nestrieľali, slabo korčuľovali, chýbala im agresivita a akási normálna chuť zahrať si hokej. V náročnom programe, keď za päť dní musia doma zvládnuť štyri zápasy, šetrili sily, no až takým výrazným spôsobom, že si skomplikovali život. Už v 3. min prekvapil Šimka v bránke strelou z uhla Korím a tento čiastkový úspech dvadsiatkárov výrzane povzbudil. V 12. min nedotiahol samostatný nájazd do konca Hindoš a v 15-tej v prečíslení trestuhodne netrafil prázdnu bránku Šoltés. Zvolenčania sa na okamih spamätali až v 20. min, P. Zuzin sa konečne pretlačil do šance, no pred brankárom Romančíkom nič účinné nevymyslel. V druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, domáci sa však už trochu dostali do tempa a vypracovali si aj šance, v 25. min Škvaridlo spálil hneď dve, pri tej druhej trafil spojnicu bránky. V 29. min zasa M. Chovan prestrelil úplne vyľudnenú svätyňu a vyrovnávajúci gól horko ťažko padol až v 33. min. Zvolenčanom pomohla k nemu presilovka a aj videozáznam, ktorý sa študoval nezvyčajne dlho zo päť minút, aby určil v trme vrme strelca M. Juríka. V tretej tretine už začalo domácim prihárať, nevyužili ďalšiu z presiloviek a súperovi občas ponúkli lukratívne prečíslenia. Ak by mali mladíci presnejšiu mušku, puk by z bránky vaťoval Šimko asi častejšie. V 46. min Škvaridlo konečne prepasíroval odrazený puk z blízka do siete, v 51. min pridal po vyrazenej strele Výborného poistku M. Jurík, opäť z bezprostrednej blízkosti. Viac vzruchu ako góly priniesla bitka Ťavodu s Uhríkom a M. Chovana s Bírešom v 53. min, ktorá len podfarbila trápenie domácich a snaživosť hostí. Zaujímavú korunu nervóznemu zápasu nasadil gól Fujeríka v oslabení v 54. min a spôsobil, že tabuľkový líder sa strachoval o víťazstvo s 'outsiderom' do 59. min, keď v presilovke spečatil skóre Hraško.

Hlasy

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dvadsiatka je snaživá, ctižiadostivá, s niekoľkými hráčmi, ktorí v budúcnosti môžu veľa dosiahnuť. Zachránili sme prasiatko, pretože keby sme zlyhali, interná stávka by takto dopadla. Nieto čo komentovať, oproti dňu predtým to bol výrazný rozdiel. Šťastie nám padlo do lona, vyhrali sme, to bolo dôležité, s realitou tejto série sa musíme vyporiadať. Takýto nápor štyroch zápasov počas piatich dní som nezažil. Myslenie a motivácia hráčov zohráva svoje."

Ernest Bokroš, kouč Orange: "Snaživý bojovný výkon, pomohol nám prvý gól, škoda, že nám dve šance do prázdnej bránky potom nepadli. Hráči sú len juniori, nevyhli sa pri tlaku súpera faulom a chybám, za ktoré pykali. Zvolen síce musí zabrať v sérii štyroch zápasov, no vo svete je to v podstate bežné a hráčov by som neľutoval. Aj v tomto je problém slovenského hokeja."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok