Slovenská dvadsaťjednotka tesne prehrala s Ruskom

TA3, SITA
15.11.2012 10:05

Bodku za týmto rokom dali aj naši futbalisti do 21 rokov. V španielskej Marbelle sa postavili rovesníkom z Ruska, ktorí sa predstavia na budúcoročných majstrovstvách Európy. Ako je známe, našim unikla účasť o vlások v baráži.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v medzištátnom priateľskom stretnutí v španielskej Marbelle s rovesníkmi z Ruska 1:2. Prvému gólu "zbornej" pomohol obranca Kristián Koštrna, ktorý si po Kozlovovej akcii zrazil loptu do vlastnej bránky. O šesť minút neskôr zvýšil na 2:0 agilný útočník moskovského Spartaka Alexander Kozlov po prihrávke za obrancov od Kajumova. Po prestávke znížil presnou hlavičkou na 1:2 z pohľadu Slovákov Ivan Schranz.

Výsledok - medzištátny prípravný zápas - streda:
Rusko "21" - Slovensko "21" 2:1 (2:0)
Góly: 15. Koštrna (vlastný), 21. A. Kozlov - 47. Schranz, ŽK: 28. Machmudov, 58. Jemeljanov (obaja Rus.) rozhodovali: Godínez - Arias, Camino (všetci Šp.)

Zostavy:
Rusko "21": Generalov (46. Isupov) - S. Bryzgalov, Nikitin, Kňazev, D. Golubev - Jemeljanov - A. Kozlov (46. Bočarov), Kajumov (85. Lambarskij), Machmudov (46. Netfulin), Solovjov (46. Kabutov, 76. Lezgincev) - Mitriščev (46. Paňukov)
Slovensko "21": Rusov (81. Le Giang) - J. Bartek (46. Habánek), Hudák, Gyömbér, Koštrna (89. Škriniar) - Paur (46. Hrošovský), Lásik - K. Mészáros (46. Schranz), Škvarka (81. Kochan), Lalkovič (73. Vojtuš) - Oršula

Rusi začali aktívnejšie a už v 3. min po prieniku Kajumova zblokovali slovenskí obrancovia strelecký pokus Mitriščeva. Slováci odpovedali zvýšenou snahou najmä na pravom krídle, ale hráči súpera tesne bránili. V 15. min unikol po pravej strane agilný Alexander Kozlov a jeho pokus si do bránky zrazil obranca Koštrna. Útočník Spartaka Moskva Kozlov dostal o sedem minút prihrávku za obranu od Kajumova a zvýšil na 2:0. V 24. min zobral slovenským obrancom loptu v pokutovom území Mitriščev, ale zverenci Ivana Galáda svoju chybu vzápätí napravili. Po polhodine hry sa do ďalšej veľkej príležitosti dostal A. Kozlov, jeho pokus však bravúrne vyrazil brankár Slovenska Dobrivoj Rusov. V 42. min sa po rohovom kope dostal k lopte Slovák Koštrna, ktorého strela tesne minula bránku Generalova.

Po necelých troch minútach na ihrisku skóroval v úvode druhého polčasu Ivan Schranz, ktorý sa pri zahrávaní rohového kopu najlepšie zorientoval v pokutovom území a presnou hlavičkou znížil na 2:1. O chvíľu na to sa podobne snažil prekvapiť Rusova Neftulin, ale brankár Slovenska pozorne zasiahol. Slovenskí mladíci po góle herne ožili, aktivitou hýrili najmä striedajúci Schranz s Hrošovským. V 64. min Neftulinovu strelu z ostrého uhla vyrazil Rusov na roh. Časté striedania potom narušili tempo duelu. V 84. min Paňukov vyskúšal pozornosť striedajúceho Le Gianga strelou z diaľky. Slováci sa síce v závere snažili, ale remízu napokon nevybojovali.

Hlasy:
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Začali sme dobre. Žiaľ, potom sme si strelili vlastný gól a dostali súpera na koňa. V druhom polčase sme chceli byť aktívnejší, dravejší a agresívnejší, a to sa nám aj podarilo, pretože sme boli lepší. Strelili sme krásny gól na 1:2. Hrali sme v peknom prostredí a ja si cením snahu hráčov pobiť sa o priaznivý výsledok. V závere sme chceli vyrovnať, ale neporadilo sa to. Pre nás sa začala fáza hľadania vhodných hráčov do tohto mužstva. Chlapci sa musia ešte veľa naučiť. Som vďačný za túto konfrontáciu v krajine majstrov sveta."

Dobrivoj Rusov (brankár tímu SR "21"): "Škoda tohto výsledku, pretože v druhom polčase sme boli lepším mužstvom na ihrisku. Dostali sme nešťastný gól a Rusi vzápätí pridali druhý. Po prestávke sme síce znížili, ale mrzí nás, že sme na konci nevybojovali remízu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok