Slovan začal trip prehrou na ľade Jaroslavle

TASR
14.11.2012 18:46

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade lídra Tarasovovej divízie Lokomotivu Jaroslavľ 0:4.

Slovan začal trip prehrou na ľade Jaroslavle
SITA

"Belasí" sa počas celého stretnutia nevedeli dostať do herného tempa a proti organizovanému súperovi pôsobili na ľade bezzubo. Zverenci trénera Rostislava Čadu sa v rámci šnúry zápasov na klziskách súperov najbližšie predstavia vo štvrtok 16. novembra v Mytišči proti tamojšiemu Atlantu.

Lokomotiv Jaroslavľ - Slovan Bratislava 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 7. Truňov (Ľudučin), 27. Kaľužnyj (Kozlov, Hagman), 43. Anisimov (Jakovlev, Plotnikov), 44. Ľudučin. Rozhodcovia: Kyseľov, Nalivajko - Goljak, Deďuľa (Biel.), vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0
zostavy:
Lokomotiv Jaroslavľ: Varlamov - Kronwall, Guskov, Flood, Kulikov, Lepistö, Višnevskij, Jakovlev - Hagman, Kaľužnyj, Kozlov - Černikov, Petrov, Averin - Plotnikov, Anisimov, Galimov - Kartajev, Ľudučin, Truňov
Slovan Bratislava: Konrád - Štajnoch, Višňovský, Sekera, Sigalet, Švarný, Sersen - Kukumberg, Bližňák, Hudáček - Vondrka, Lipiansky, Miklík - Ölvecký, Šťastný, Daňo - Bartovič, Kytnár, Bakoš - Mikúš, Kudrna

Slovan musel v úvode čeliť veľkému tlaku favorizovanému domácemu celku, ktorý si vytváral aj šance. V prvej päťminútovke kryl Konrád bravúrne tutovky Černikova a Kozlova. Pri odvrátení Averinovej superšance mu pomohol Sersen, ktorý v poslednom okamihu strčil hokejku do strely, smerujúcej do odkrytej bránky. V 7. minúte síce hostia prežili presilovku, ale krátko po nej im už nič nepomohlo - Ľudučin našiel pred Konrádom Truňova a ten nezaváhal.

Slovan sa osmelil až na konci prvej časti, a jeho šance sľubovali vyrovnanie. Strely Kytnára, Kukumberga a Hudáčka naznačovali tlak, mimoriadna príležitosť však prišla až 10 sekúnd pred koncom, keď Daňo najprv nikým neatakovaný, potom dvakrát z uhla narazil len na Varlamova a konštrukciu jeho bránky. Druhú časť začali presilovkou hostia, no zahrali ju nevýrazne, naopak mohli inkasovať, nebyť Konrádovej pohotovosti pri Plotnikovovej príležitosti.

V 27. minúte ukázali veteráni Lokomotivu, prečo majú pevné miesto v tíme - 37-ročný Kozlov nechal v hanbe celú obranu Slovana, naservíroval puk 35-ročnému Kaľužnému a Bielorus trafil vinkel. Slovan sa snažil vymyslieť niečo smerom dopredu, no narážal na pevne postavený val a strieľať mohol na Varlamova iba z ťažkých pozícií.

Situácia z prvého dejstva sa zopakovala v úvode toho záverečného - Slovan ubránil početnú nevýhodu, ale 10 sekúnd po vylúčení Sigaleta inkasoval po šťastnom góle Anisimova. O minútu bolo už o štyri - obrovskú obrannú hrúbku Sersena potrestal Ľudučin, ktorý elegantne zasunul puk medzi Konrádove betóny do siete.

"Belasí" dostali šancu na zdramatizovanie duelu osem minút pred koncom, keď viac než poldruha minúty hrali 5 na 3, no predviedli len statické posúvanie puku s minimom striel a ani počas krátkej presilovky 5 na 4 nič nevymysleli. Stretnutie sa potom už len dohrávalo a domáci si pripísali zaslúžené tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok