Antirúškari opäť vyvolali rozruch v Lidli, polícia musela tvrdo zasiahnuť

TA3 TASR
5.11.2021 11:56

Ľudia bez rúšok opäť vyvolali rozruch, tentokrát v predajni Lidl v Piešťanoch. Protestujúca skupina si napriek výzvam personálu odmietla nasadiť rúška, napokon musela zasiahnuť polícia.

"Pri bezrúškových náletoch nešťastníkov, ktorí podľahli dezinformáciám, budeme nekompromisní," uviedla polícia na sociálnej sieti. Antirúškari zablokovali celú predajňu v Piešťanoch, polícia musela napokon tvrdšie zasiahnuť.

"Policajti denne vykonávajú tisíce kontrol, pričom takéto arogantné správanie je výnimočné. Občania sú v drvivej väčšine prípadov chápaví a bez akýchkoľvek problémov s hliadkami slušne komunikujú," spresnila ďalej polícia.

Internetom sa šíri aj video

Zo zásahu vzniklo aj video, ktorého autor je podľa polície šíriteľom dezinformácií a hoaxov. Nosenie rúšok je podľa vyhlášky úradu verejného zdravotníctva povinné vo všetkých interiéroch na verejnosti. Podľa polície je to to najmenej, čo môžeme v súčasnej kritickej situácii urobiť.

Troch mužov zadržali

Na mieste si celý prípad prevzal vyšetrovateľ a v súvislosti s udalosťou začal trestné stíhanie pre prečiny útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Policajné hliadky obmedzili na osobnej slobode troch mužov z Nitrianskeho kraja, ktorí sú v súčasnosti umiestnení v cele predbežného zadržania.

Dve osoby podali po útoku trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa, ktorými sa bude zaoberať ministerstvo vnútra. „Nadriadený vyhodnotil, že služobný zákrok bol vykonaný v súlade so zákonom,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti stotožňujú všetky osoby, ktoré odmietali uposlúchnuť výzvy polície. Následne budú oznámené na príslušný úrad verejného zdravotníctva na ďalšie konanie. „Pravdepodobne ide o tie isté osoby, ktoré podobným spôsobom konajú aj v iných okresoch a krajoch,“ dodala hovorkyňa. Polícia bude podľa jej vyjadrenia naďalej nekompromisne postupovať voči tým, ktorí hrubým spôsobom porušujú zákony a ohrozujú verejné zdravie.

Podobná situácia sa už udiala v Lidli v Prievidzi, kde skupina viacerých ľudí rovnako odmietla nasadiť si rúško a nerešpektovala ani výzvu personálu. Pred obchodným domom to vyvolalo aj protest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok