Počítačového priekopníka McAfeeho hľadá polícia v prípade vraždy

TASR
13.11.2012 08:45

Po Johnovi McAfeem, zakladateľovi softvérového antivírusového gigantu nesúceho jeho meno, pátra v Belize polícia. Tá vyšetruje vraždu jeho suseda, 52-ročného emigranta Gregoryho Faulla. Obaja Američania sa často hádali, informoval v pondelok internetový portál Gizmodo.com.

Počítačového priekopníka McAfeeho hľadá polícia v prípade vraždy
facebook

Polícia v Belize uviedla, že Faulla, majiteľa reštaurácie z Floridy, zastrelili v sobotu v noci. "Muži mali už istý čas medzi sebou spor," napísal portál. "Minulú stredu Faull podal oficiálnu sťažnosť proti McAfeemu na mestský úrad s tým, že McAfee strieľal zo strelných zbraní a prejavoval sa 'hulvátskym správaním'. Ich posledná hádka sa evidentne týkala psov."

Portál informoval, že McAfeeho vzťah s inými emigrantmi v Belize sa takisto zhoršoval a jeho meno sa údajne spájalo s niekoľkými "najvychytenejšími zločincami" v Belize.

Je možné, že McAfee (66) bojoval i s drogovou závislosťou, nakoľko začal "prispievať na istú ruskú webovú stránku zameranú na drogy. Písal tam o svojich pokusoch prečistiť psychoaktívne zmesi, hovorovo známe ako 'soľ do kúpeľa'," zverejnil portál.

Pod menom 'stuffmonger', ktoré používal aj na iných webových stránkach, tam prispel za uplynulých deväť mesiacov viac než 200-krát.

Toto nie je prvý prípad, kedy mal McAfee do činenia s políciou v Belize. V máji ho v tejto stredoamerickej krajine zatkli za prechovávanie drog a zbraní. Obvinenia neskôr stiahli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok