Vy ste analfabet, spýtal sa prezident novinárky

SITA
12.11.2012 18:17

Prezident Ivan Gašparovič sa pri opakovaných novinárskych otázkach na kauzu vymenovania Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora napokon novinárky z denníka SME spýtal: "Vy ste analfabet?" Zároveň jej odporučil, aby si prečítala rozhodnutie Ústavného súdu SR, ak vie čítať.

Vy ste analfabet, spýtal sa prezident novinárky
SITA

"Prečo by som mal prijať pána Čentéša, keď dal na mňa sťažnosť na ústavný súd. Načo som ho mal prijať," odpovedal Gašparovič na otázky, prečo ho doteraz neprijal. Prezident čaká ešte na rozhodnutie ústavného súdu o Čentéšovej sťažnosti na jeho nečinnosť.

Čentéš podľa hovorcu hlavy štátu Mareka Trubača musí počkať na rozhodnutie Ústavného súdu SR na jeho vlastnú sťažnosť. Tou podľa neho vlastne predĺžil rozhodovanie prezidenta o tom, či ho vymenuje alebo nevymenuje. Ústavný súd by mal uzavrieť všetky kauzy týkajúce sa vymenovania generálneho prokurátora a prezident potom rozhodne, spresnil.

Ústavný súd koncom októbra rozhodol, že prezident Slovenskej republiky je povinný zaoberať sa návrhom Národnej rady SR na vymenovanie generálneho prokurátora Slovenskej republiky podľa čl. 150 Ústavy SR. Ak bol zvolený postupom v súlade s právnymi predpismi, v primeranej lehote buď vymenovať navrhnutého kandidáta, alebo oznámiť Národnej rade SR, že kandidáta nevymenuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok