Úrad špeciálnej prokuratúry ozrejmil, kedy mu doručili záznamy z chaty. Špekulácie odmieta

TA3 TASR
28.10.2021 15:56

Videozáznamy z poľovníckej chaty, ktoré sú súčasťou vyšetrovacieho spisu v kauze Očistec, doručili Úradu špeciálnej prokuratúry vo štvrtok. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Generálnej prokuratúry SR Jany Tökölyovej.

Úrad špeciálnej prokuratúry ozrejmil, kedy mu doručili záznamy z chaty. Špekulácie odmieta
Aktuality.sk

"Vylučuje to akékoľvek špekulácie niektorých osôb o možnom úniku obrazovo-zvukových záznamov z ÚŠP," zdôraznila. Podotkla, že ÚŠP doteraz týmito obrazovo-zvukovými záznamami nedisponoval, pričom k dispozícii mal len prepisy z daných stretnutí. "Úradu špeciálnej prokuratúry boli 28. októbra 2021 doručené obrazovo-zvukové záznamy týkajúce sa trestnej veci Očistec. Táto skutočnosť je jednoznačne verifikovateľná a preukázateľná zo spisového materiálu," spresnila.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal únik medializovaných videí preveriť. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec podal v tejto súvislosti trestné oznámenie na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

Medializované videá majú zachytávať stretnutia Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, obhajcu obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašapara Mareka Paru, podnikateľa Miroslava Bödöra a syna Tibora Gašpara na poľovníckej chate.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok