Unikli výsledky Zlatej lopty. Najlepším futbalistom sveta je podľa nich Lewandowski

TA3 TASR
28.10.2021 15:53

Na sociálnych sieťach už niekoľko hodín koluje fotografia s výsledkami ankety Zlatá lopta 2021, ktorej oficiálne vyhlásenie je na programe 29. novembra v Paríži.

futbal Robert Lewandowski 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Ak by sa potvrdila pravosť šokujúco uniknutého dokumentu, najlepším futbalistom sveta za tento rok by sa stal poľský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov, autor rekordných 41 gólov v uplynulom ročníku najvyššej nemeckej súťaže. Stal by sa tak vôbec prvým Poliakom s prestížnym individuálnym ocenením.

Lewandowski bol favoritom na zisk Zlatej lopty francúzskeho magazínu France Football už aj pre rok 2020, no pre pandémiu koronavírusu sa táto anketa vlani neuskutočnila. Podľa fotografie obsadil druhé miesto rekordný šesťnásobný najlepší futbalista sveta Lionel Messi, ktorý v lete doviedol Argentínu k titulu na juhoamerickom šampionáte Copa America a neskôr prestúpil z FC Barcelona do Paríža St. Germain.

Tretie miesto v ankete údajne obsadí ďalší ofenzívny hráč, francúzsky reprezentant Karim Benzema z Realu Madrid. Až na 9. priečke skončil Cristiano Ronaldo, ktorý vyhral Zlatú loptu päťkrát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok