Kúpele Bojnice plánujú investície za 150 miliónov

TASR
12.11.2012 09:43

Výstavba nových liečebných domov má zvýšiť kapacitu kúpeľov z 900 na 1800 až 2000 lôžok. V rámci nich má vyrásť päť hotelov, nové liečebné domy, kongresové centrum, akvapark a bahenné kúpele.

Kúpele Bojnice plánujú investície za 150 miliónov
SITA

"Chceme zvýšiť zaujímavosť kúpeľov. Nové procedúry, nové prevádzky, bahenné kúpele ako samostatná prevádzka. Budeme vyberať také veci, ktoré budú prináležať kúpeľnej liečbe a zvýšia atraktivitu kúpeľov," priblížil plány Eliaš.

Druhým investičným zámerom je vybudovať akvapark v priestoroch kúpaliska Čajka. Podľa slov Eliáša by mal mať atraktívnosť porovnateľnú s najlepšími alebo najväčšími akvaparkmi na Slovensku. "Ďalšou atrakciou v tomto priestore bude krytá lyžiarska dráha dlhá 400 metrov," ozrejmil investície v rámci kúpaliska. Okrem dráhy a akvaparku plánuje riaditeľ kúpeľov vybudovať kongresové centrum a päť hotelov, ktoré budú mať kapacitu približne 300 lôžok.

Podľa Eliaša začiatok stavebných prác predpokladali už niekoľko rokov dozadu. "Problémom bola a stále je termálna voda, ktorá by sa mala dopraviť z prievidzského územia ležiaceho pod úrovňou morskej hladiny. Vrt, z ktorého sa táto voda čerpá, je na území Hornonitrianskych baní a doteraz sme sa nevedeli, bohužiaľ, napriek niekoľkým rokovaniam dohodnúť na spoločnom odbere vody z tohto termálneho priestoru," dodal Eliaš.

Financie na plánované investície chcú bojnické kúpele čerpať predovšetkým zo svojich zdrojov, plánujú však aj podať žiadosť o finančnú dotáciu z Ministerstva financií SR. Investičné zámery boli predstavené aj na mimoriadnom Valnom zhromaždení Združenia pre rozvoj regiónu horná Nitra, ktoré sa konalo 5. novembra v Bojniciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok