Na Slovensku obnovia desiatky mokradí, envirorezort schválil projekty za milióny eur

TA3 TASR
28.10.2021 14:08

Envirorezort schválil deväť projektov za 5,6 milióna eur. Vďaka projektom financovaným z nórskych fondov sa obnoví 21 mokradí v šiestich krajoch Slovenska. Zvýši sa aj povedomie o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy. Informovalo o tom tlačové oddelenie ministerstva životného prostredia.

Na Slovensku obnovia desiatky mokradí, envirorezort schválil projekty za milióny eur
TASR/Roman Hanc

Rezort ako správca programu Zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy schválilo v rámci výzvy "Obnova znehodnotených ekosystémov mokradí" (ClimaLocal) šesť projektov vo výške 4,8 milióna eur z nórskych fondov a štátneho rozpočtu.

Peniaze poputujú do Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. "Zo šiestich úspešných projektov majú tri projekty aktívne zapojených významných nórskych partnerov, čo je nepochybne veľkým prínosom pre podporu bilaterálnej spolupráce, vzájomného zdieľania skúseností a know-how," uviedlo MŽP.

V rámci výzvy "Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy" (ClimaInfo) schválil envirorezort tri projekty za vyše 876.000 eur z nórskych fondov a štátneho rozpočtu. Ich cieľom je zvyšovať povedomie o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy. "Projekty sa budú realizovať s nórskymi partnermi a majú ambíciu kombinovať tzv. mäkké a tvrdé opatrenia, čím prispejú k vzdelávaniu prostredníctvom popularizácie najnovších vedeckých poznatkov, inovatívnych prístupov a osvedčených postupov s ohľadom na praktické využitie v každodennom živote," tvrdí envirorezort.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok