Poslanecký klub OĽANO má o člena menej. Krošlák už dlho nesúhlasí s Matovičom

TA3 TASR
28.10.2021 13:23

Poslanec národnej rady Ján Krošlák už nie je členom klubu hnutia OĽANO. O ukončenie pôsobenia v klube požiadal v stredu. Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

Prekážali mu statusy i Matovičove spôsoby

Krošlák ozrejmil, že odchádza, pretože dlhodobo nesúhlasí so spôsobom a štýlom lídra OĽANO Igora Matoviča. "Po vzájomnej dohode s Jánom Krošlákom sme sa dohodli na jeho odchode z poslaneckého klubu OĽANO. Želáme mu v jeho ďalšej práci všetko dobré," uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Krošlák už dlhodobo nevidel svoju budúcnosť v hnutí OĽANO. Už v marci kritizoval Matoviča, keď bol ešte v kresle premiéra. Vtedy Krošlák hovoril, že by mal z postu odísť. Prekážali mu neuvážené statusy, agresívny spôsob boja aj urážanie ľudí. Aj po zmene na poste premiéra hovorí, že OĽANO je o Matovičovi. "Videl som aj u nás v klube, že Matovič stále požíva 'božskú' dôveru väčšiny poslancov," uviedol.

V politike chce zostať

Poslanec deklaruje, že chce podporovať koalíciu, zatiaľ bude nezaradeným poslancom. Chcel by ostať v politike, nevylučuje vstup do klubu Sme rodina či SaS, no taktiež nevylúčil, že by sa mohol o pár mesiacov stať súčasťou mimoparlamentnej strany či nového politického projektu. Členom OĽANO podľa svojich slov nebol a ani ponuku na vstup do hnutia nedostal.

Krošlák dodal, že by odišiel z klubu už skôr, no pracoval na novele trestného zákona, ktorá riešila doping. Keď sa ju podarilo zrealizovať, rozhodol sa odísť.

V klube OĽANO bude po novom 51 poslancov, pôvodne ich bolo 53. V lete klub vylúčil poslanca Martina Čepčeka, v parlamente pôsobí ako nezaradený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok