Ako je to s liečebnými kúpeľmi? Na farbe okresu v Covid automate nezáleží

TA3 TASR
28.10.2021 13:14

Prírodné liečebné kúpele a kúpeľné liečebne svoje služby ponúkajú stále, nezáleží na tom, v akej farbe Covid semaforu sa nachádza daný okres, v ktorom fungujú.

Trenčianske Teplice kúpele dovolenka (SITA)
SITA

Liečebné kúpele sú otvorené

Ako upozornila Asociácia slovenských kúpeľov, ide o zdravotnícke zariadenia, preto svoje prevádzky môžu mať otvorené pre pacientov v režime, ktorý neobmedzuje poskytovanie kúpeľnej starostlivosti ako ústavnej zdravotnej starostlivosti.

"Jednotlivé liečebné kúpele prijímajú pacientov prichádzajúcich na liečbu s odporúčaním lekára, pričom k dispozícii majú všetky služby a procedúry, ktoré spĺňajú podmienky nevyhnutné v čase pandémie," uviedla asociácia vo svojom stanovisku.

Dodržiavajú prísne opatrenia

Pripomenula, že jednotlivé liečebné kúpeľné zariadenia dodržiavajú prísne hygienické a epidemiologické opatrenia v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR, aby pacienti aj zamestnanci boli maximálne chránení pred šírením nového koronavírusu.

Zdôraznila, že je dôležité rozlišovať medzi rekreačnými zariadeniami, ako sú wellness kúpele v hoteloch, kúpaliská a akvaparky, ktoré sú uzavreté z dôvodu opatrení v príslušných okresoch, a prírodnými liečebnými kúpeľmi, ktorých zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva SR.

Aktuálny zoznam prírodných liečebných kúpeľov je dostupný na webe MZ SR, ako aj na webe Asociácie slovenských kúpeľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok