Patrik Tkáč, moderátor novej relácie TA3 Paralympijský špeciál: Mohli by sme ju vysielať aj denne

TA3
28.10.2021 09:51

V rozhovore nám prezradí, o čom bude relácia, kto bude Slovensko reprezentovať na zimnej paralympiáde v Pekingu a kto bude hosťom prvej časti relácie, ktorú môžete sledovať v premiére už vo štvrtok o 18.00 na TA3.

Patrik Tkáč je moderátorom novej relácie TA3 Paralympijský špeciál
TA3

Patrik, si moderátorom novej relácie Paralympijský špeciál, ktorá vo štvrtok štartuje na TA3. O čom bude táto relácia?

V prvom rade ďakujem vedeniu TA3 za dôveru, že práve ja môžem byť súčasťou tohto zaujímavého projektu. O športe zdravotne znevýhodnených, resp. paralympionikoch, sme doteraz spolu s kolegami informovali viac-menej len v rámci spravodajstva, no teraz prichádza na obrazovky magazín, ktorý odhalí viac z tohto prostredia. Bližšie predstaví jednotlivých športovcov, divákom ponúkne aj ich príbehy a v neposlednom rade bude informovať o ich výsledkoch a úspechoch, ktorých majú skutočne dosť. V úvode každej relácie pripravíme pre divákov akýsi spravodajský súhrn toho najdôležitejšieho, čo sa v tom mesiaci v parašporte udialo, potom bude nasledovať rozhovor v štúdiu vždy s iným hosťom a na záver pôjde profil, respektíve osobný príbeh niektorého z paralympionikov.

Ktorých hostí si budeš do relácie Paralympijský špeciál pozývať?

To bude zrejme náročná úloha, ale keby som si mohol ešte v tomto roku zavolať do relácie každého, koho chcem, mohli by sme magazín vysielať aj denne (smiech). Už len to, že z nedávnej letnej paralympiády sa vrátilo jedenásť medailistov, o chvíľu máme zimné hry, kde bude ďalších minimálne päť ašpirantov na medaily a, samozrejme, desiatky ďalších športovcov, ale aj trénerov, s ktorými by sa bolo určite o čom rozprávať a divákov by zaujali svojimi príbehmi. Takže isto si mám z koho vyberať a budem sa snažiť ich aj takouto formou predstavovať našim divákom.

Máme za sebou letnú paralympiádu, predo dvermi je však už aj zimná paralympiáda. Kedy a kde sa bude konať? Už vieme, ktorí športovci nás budú reprezentovať?

Bude v Pekingu začiatkom marca 2022. Istú účasť má zatiaľ početná skupina našich úspešných paralyžiarov a curlingisti na vozíku. Bolo by skvelé, ak by sa na prelome novembra a decembra podarilo vybojovať si miestenku do Pekingu aj našim parahokejistom.

Hosťom prvej časti relácie bude predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Čo zaujímavého prezradí v rozhovore našim divákom?

Pána Riapoša som pozval do prvej relácie z dôvodu, že jednak je predseda Slovenského paralympijského výboru, ale zároveň je stále aj aktívnym športovcom, ktorý v Tokiu získal už šiestu paralympijskú medailu, takže tém, ktorým sme sa mohli venovať, bolo skutočne veľa. Čo sa týka tej časti rozhovoru o jeho športovej kariére, tak tam prezradil, dokedy by ešte chcel hrať parastolný tenis a čo sa týka otázok k funkcionárskej oblasti, tam boli zaujímavé najmä témy ohľadom príprav pred Pekingom, či budú vyžadovať od športovcov očkovanie, resp. na aké obmedzenia sa musí naša výprava pred odletom do Pekingu pripraviť.

Nie je tajomstvom, že Ján Riapoš je stále aj rekordérom v počte medailí z letných paralympijských hier. Bola reč aj o tom?

Čisto o tejto téme sme sa bavili hneď, ako získal v Tokiu siedmu medailu, ale okrajovo sme sa toho dotkli aj teraz, keďže jeden z jeho kolegov, tiež parastolný tenista Boris Trávníček, získal v Japonsku pri svojej premiére na paralympiáde prvú medailu a práve on bude predstavený v závere relácie prostredníctvom peknej reportáže - profilu. No a v závere spomenul, že si trúfa predsedu Slovenského paralympijského výboru prekonať v počte medailí, na čo následne reagoval aj samotný Ján Riapoš. Viac ale neprezradím, nech sa to diváci dozvedia priamo od neho v premiére relácie Paralympijský špeciál dnes o 18.00 na TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok