Argumenty Fica na moje odvolanie boli veľmi slabé, reaguje Sulík

TA3 TASR
27.10.2021 18:26

Argumenty lídra opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica boli veľmi slabé, tvrdí minister hospodárstva Richard Sulík.

Podvody s dotáciami? Sulík podal v prípade bratislavských poslancov trestné oznámenie
TASR/Dano Veselský

"V úvodnej reči, kde mal odôvodniť moje odvolanie, začal riešiť moje stredoškolské vysvedčenie. Ukazuje to dosť veľkú prázdnotu týchto argumentov," uviedol Sulík. Pokračoval, že prakticky celé kluby OĽANO, SaS a Sme rodina hlasovali proti tomuto návrhu. 

"Chcem sa poďakovať týmto poslancom a aj Igorovi Matovičovi za jeho dnešné vyjadrenia, vnímam to ako ústretové gesto z jeho strany," povedal Sulík. Podľa neho ide o silný signál, lebo je vidieť, že on a strana majú v koalícii silnú podporu a takéto kroky ju zotavujú.

"Viem, že sa chystá odvolávanie Milana Krajniaka. Tam je pre mňa najsilnejší argument, že Krajniak už v auguste podal trestné oznámenie. Krajniak môže rátať, že 19 poslancov za SaS bude hlasovať proti tomuto odvolaniu," reagoval Sulík.  

Pokračoval, že na Ministerstve hospodárstva  Slovenskj republiky robia všetko preto, aby mali rastúce ceny energií čo najmenší dosah na domácnosti. "V prípade plynu je situácia taká, že domácnosti v budúcom roku budú musieť vynaložiť menší podiel zo svojich príjmov, ako to bolo minulý rok," dodal Sulík.

Opozičný Smer-SD v stanovisku po hlasovaní uviedol, že Sulík nepredložil žiadne reálne opatrenia na zmiernenie dôsledkov prudkého nárastu cien energií. "Svojím liberálnym postojom, že trh všetko vyrieši, ohrozuje minimálne tretinu slovenských domácností, ktoré nie sú schopné plnohodnotne zaplatiť si kúrenie plynom, a firmy, v ktorých energie predstavujú najvyššiu nákladovú položku," podotkla strana.

Sulík ustál pokus o jeho odvolanie a zostáva tak vo funkcii ministra hospodárstva. Plénum Národnej rady Slovenskej republiky ho v stredu podržalo. Za jeho odvolanie hlasovalo 50 zo 136 prítomných poslancov. Návrh na vyslovenie nedôvery Sulíkovi iniciovali poslanci opozičného Smeru-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok