Autobusári v Žiline môžu požiadať o bezplatné samotesty na koronavírus

TA3 TASR
27.10.2021 17:14

Zamestnanci SAD Žilina môžu požiadať priamo na pracovisku o bezplatné samotesty na identifikáciu ochorenia Covid-19. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

Žilina Mariánske námestie Komunálne voľby 1140px (TASR/Pavol Ďurčo)
TASR/Pavol Ďurčo

Doplnila, že antigénové samotestovanie na pracovisku umožňujú všetkým zamestnancom. "Aj tým, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali ochorenie. Zamestnanci môžu požiadať o samotestovanie, ak majú obavy, že sa infikovali ochorením alebo sa necítia 'úplne vo svojej koži'. Vodiči môžu požiadať o samotestovanie na dispečerskom pracovisku v prevádzkach Žilina, Martin aj Čadca," uviedla Strelcová s tým, že testy sú schválené na základe rozhodnutia Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR.

Všetky doposiaľ vykonané antigénové samotestovania zamestnancov podľa nej nepreukázali pozitívny výsledok. "Prijaté preventívne opatrenia v našej spoločnosti aj samotestovanie považujeme za správny krok na to, aby sme boli neustále schopní zabezpečovať plynulý chod dopravy v Žilinskom kraji. Samozrejme, naďalej všetkých našich zamestnancov vyzývame aj na očkovanie proti ochoreniu Covid-19, ktoré vnímame ako najúčinnejšiu ochranu pred ťažkým priebehom ochorenia," dodala hovorkyňa SAD Žilina.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok