Nezaberajú ani prísne opatrenia. Pobaltie eviduje najvyšši počet nakazených od začiatku pandémie

TA3 TASR
27.10.2021 16:08

V pobaltských štátoch pokračuje masívne šírenie koronavírusu napriek prísnym protipandemickým opatreniam. V Lotyšsku aj Estónsku zaznamenali za predchádzajúci deň najvyššie počty novonakazených od začiatku pandémie. V Lotyšsku to bolo približne 3200 prípadov a v Estónsku niečo cez 2-tisíc prípadov.

Jedna z najväčších britských nemocníc ruší operácie, plnia ju covid pacienti
TASR/AP

Informovala v stredu agentúra DPA. Počas uplynulých dvoch týždňov zaregistrovali v Lotyšsku 1737 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, v Estónsku 1408 a v Litve 1365 prípadov. Tieto čísla sú v súčasnosti najvyššie v Európe, uvádza Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb.

V Lotyšsku platí do polovice novembra lockdown s výraznými obmedzeniami bežného života a s nočným zákazom vychádzania. V Estónsku platí vo viacerých oblastiach od začiatku tohto týždňa povinnosť preukazovať sa očkovaním alebo zotavením sa z ochorenia COVID-19, pričom sprísnili aj režim nosenia rúšok.  

Lotyšsko v súvislosti s rastúcim počtom pacientov v nemocniciach požiadalo o medzinárodnú pomoc. DPA píše, že príčinou prudkého šírenia vírusu je nízka zaočkovanosť – v Lotyšsku a Estónsku je zaočkovaná niečo viac ako polovica obyvateľstva, v Litve 60 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok