Kočner tvrdí, že Tóth dostal za výpovede viac ako 700-tisíc eur. Posťažoval sa aj na väzbu

TA3 TASR
27.10.2021 11:53

Podnikateľ Marian Kočner spochybňuje výpoveď exisiskára Petra Tótha voči jeho osobe v kauze motákov, ktorú prejednáva Okresný súd Bratislava I. "Tóth si získal moju dôveru. Neviem, čo ho k tomu vedie, že vypovedá vo viacerých kauzách voči mne, myslím si, že sú to peniaze," povedal.

Podľa obžalovaného Tóth za to dostal od neznámych darcov 750-tisíc eur. Myslí si, že keby si všetky jeho výpovede v iných konaniach zobral do rúk psychológ, zistil by, že ich upravuje tak, ako potrebuje.

Kočner odmietol, že by odovzdával v bratislavskej väznici motáky svojmu obhajcovi a ten ich zase s inštrukciami odovzdával Tóthovi. "Môj výkon väzby bol vysoko neštandardný. Bol som kontrolovaný a predvádzaný k advokátom, prebiehala osobná prehliadka," uviedol.

Stretnutie s advokátom vo výsluchovej miestnosti monitoroval podľa jeho slov príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže. Z dôvodu bezpečnosti sa s advokátom nerozprával, ale písali si poznámky.

Tótha pozná Kočner ešte z čias únosu syna slovenského prezidenta Michala Kováča mladšieho do Rakúska. Intenzívnejšie sa k nemu začal hlásiť okolo roku 2015, keď podal žalobu na súd v prípade zmeniek TV Markíza. Tóth sa mu údajne sám v roku 2017 ponúkol s tým, že mu potvrdí, že zmenky existovali. "Jediné, o čom sa s ním bavil, bolo, že či existujú nejaké spravodajské informácie k zmenkám TV Markíza a či existuje niečo, čo by potvrdilo ich existenciu," vypovedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok