Zaočkovaných treťou dávkou proti koronavírusu je už viac ako 66-tisíc

TA3 TASR
27.10.2021 10:59

Na Slovensku podali od 19. do 26. októbra tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu Covid-19 v 66.304 prípadoch. V čakárni na túto dávku vakcíny je v súčasnosti 8822 osôb.

Zasadnutie ústredného krízového štábu
TA3 / David Duducz

Očkuje sa v 98 miestach, z nich sedem je veľkokapacitných očkovacích centier, 16 polikliník a 75 nemocníc. V stredu to po rokovaní vlády oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

"Národné centrum zdravotníckych informácií zaslalo v priebehu posledných hodín viac ako 100-tisíc pozývacích SMS správ na očkovanie treťou dávkou vakcíny," povedala hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá s tým, že k strede evidujú viac ako 23-tisíc osôb, ktorým bola podaná práve táto dávka vakcíny proti ochoreniu Covid-19.

Pri očkovaní treťou dávkou chce rezort zdravotníctva uprednostniť vyššie ročníky. Lengvarský povedal, že chcú poznať záujem ľudí, čo ministerstvu pomôže kapacitne sa pripraviť na očkovanie treťou dávkou nižších ročníkov. Systém by mal byť podľa šéfa rezortu zdravotníctva nastavený tak, aby sa všetci záujemcovia mohli zaočkovať čím skôr.

Výjazdové tímy vyšli 16-krát do ohnísk spolu s intervenčným tímom Ministerstva zdravotníctva SR. Vypomáha aj 142 profesionálnych vojakov, z nich 91 je v nemocniciach a 51 je v regionálnych úradoch verejného zdravotníctva. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok