Vyšetrovateľ NAKA podáva v súvislosti s únikom nahrávok trestné oznámenie

TA3 TASR
26.10.2021 15:50

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec podal v súvislosti s únikom nahrávok trestné oznámenie na úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

V utorok to uviedol dočasný prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Únik medializovaných videí, ktoré zachytávajú stretnutia Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, obhajcu obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, Mareka Paru, podnikateľa Miroslava Bödöra a syna Tibora Gašpara na poľovníckej chate dal v utorok preveriť aj generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka.

Generálny prokurátor má podozrenie, že došlo k naplneniu skutkových podstát trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti. 

Prokuratúra v pondelok informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. 

Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne boli medializované videá s Ficom, Kaliňákom, Parom, Bödörom a synom Tibora Gašpara.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok