Zlodeji si v noci značili byty, ktoré vykradnú. Špecializujú sa na bezpečnostné dvere

TA3
26.10.2021 12:20

Kamery zachytili zlodejov priamo pri nočnom značení vchodových dverí do bytov. Byty si značili, aby ich neskôr vykradli. Video zverejnila na svojom Facebooku Polícia SR, ktorá po mužoch pátra a prosí verejnosť o pomoc.

Zlodeji si v noci značili byty, ktoré vykradnú. Zachytili ich kamery
Polícia SR, Bratislavský kraj

Množstvo krádeží

Zlodeji si byty označovali v nočných hodinách okolo 2.00 a 3.00 hod. najmä v okolí bratislavskej Smolenickej ulice. Policajti už predtým informovali o náraste prípadov vlámaní do bytov, ku ktorým dochádza bez zjavného porušenia vchodových dverí. Prípady zaznamenali na viacerých miestach hlavného mesta.

"Za obdobie od polovice mesiaca júl 2021 až  ku dnešnému dňu evidujeme na území Bratislavy viac ako 20 takýchto skutkov, pri ktorých došlo k prekonaniu uzamykacieho mechanizmu vstupných dverí do bytov nezisteným spôsobom," informujú policajti. Ako napísali, väčšinou išlo o bezpečnostné dvere "s bezpečnostnými vložkami aj vyšších tried s tzv. jamkovými kľúčmi"

Rady polície

Polícia má v tejto súvislosti aj niekoľko rád. Pred odchodom na dovolenku odporúča starostlivo zamkúť dvere a zavrieť okná. "Nezabúdajte ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná," upozorňuje. 

Dobré je požiadať príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu či domu. Podľa polície nie je dobré zaťahovať okná roletami. "Dávate tým na vedomie, že nie ste doma."

Policajti zdôrazňujú, že dobré vzťahy so susedmi sú jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoj byt či dom. "Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu/bytu, všímali si pohyb neznámych podozrivých osôb, a ak je to možné vyfotografovali ich," radí polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok