Súd rozhoduje o predĺžení väzby obvineným v rámci policajnej akcie Očistec

TA3 TASR
26.10.2021 10:18

Na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, sa začalo rozhodovanie o predĺžení väzby obvineným v rámci policajnej akcie Očistec. Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh o obrazovo-zvukové záznamy.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 22. októbra doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v kauze Očistec o obrazovo-zvukové záznamy získané postupom podľa paragrafu 114 Trestného poriadku na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie okresného súdu v inej trestnej veci, ktorú nedozoroval Úrad špeciálnej prokuratúry," objasnila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Jana Tökölyová.

Záznamy a ich prepisy majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz, ako aj diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry a prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry.

Portál aktuality.sk v pondelok zverejnil aj videá, zobrazujúce stretnutia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, podnikateľa Miroslava Bödöra, ako aj obhajcu obvineného policajného exprezidenta Mareka Paru, a tiež syna Tibora Gašpara.

Tibor Gašpar bol zadržaný v rámci minuloročnej akcie NAKA Očistec spoločne s ďalšími bývalými vysokopostavenými policajnými funkcionármi. Boli medzi nimi napríklad exriaditeľ protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer, bývalý šéf NAKA Peter Hraško, niekdajší šéf národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník a iní. 

V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok