Šéf Smeru bol nervózny, policajti si zahrali vagabundov. Politici reagujú na video Fica a Kaliňáka

TA3
26.10.2021 09:46

Polícia má nahrávku, ktorá potvrdzuje snahy ovplyvňovať vyšetrovanie najväčších káuz. Videá ukazujú na špičky strany Smer-SD a ich spriaznencov. Na nahrávku polície reagovali podpresedovia Za ľudí, šéf OĽANO Igor Matovič, ale aj predseda Smeru Robert Fico.

Špeciálna prokuratúra tvrdí, že ide o legálne záznamy, ktoré dokazujú snahy ľudí z politiky, podnikania aj advokácie ovplyvňovať veľké kauzy a diskreditovať ich vyšetrovateľov. Portál Aktuality.sk dokonca zverejnil fotografie a nahrávky z chaty, na ktorej sú Robert Fico aj Robert Kaliňák.

"Z toho, aký je poslanec Fico nervózny v poslednom čase, sa dalo očakávať, že asi vyvíja inú aktivitu, ako len v parlamente," vyjadrila sa k nahrávke Jana Žitňanská, podpredsedníčka Za ľudí. "Je to Robert Fico, ktorý sa s Kaliňákom, Bödörom a ďalšími stretáva niekde poza bučky na chate a snaží sa moderovať to trestné konanie takým spôsobom, aby sa nepriblížilo k nemu," komentoval podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga.

Minister financií a líder OĽANO Igor Matovič očakáva, že z Ficovho tábora zaznejú hlasy o manipulácii. "Bude to hlas podobný Ficovi, hlas podobný Kaliňákovi, hlas podobný Bödörovi. Policajti si kúpili nejaký kostým, zahrali tu nejakých vagabundov pred kamerami," komentoval. "Určite by som tomu neveril," ukončil ironicky.


Líder Smeru-SD reagoval vo videu. Z nahrávok sa podľa neho nikto nedozvie nič viac, ako hovorí na tlačovkách. Fico označil zverejňovanie nahrávok za súčasť špinavej práce špeciálneho prokurátora. Daniel Lipšic a jeho "nohsledi" musia byť v dôkaznej kríze, ak dali sledovať a odpočúvať predsedu opozičnej strany na jeho stretnutiach, uviedol Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok