V Poľsku otvárajú vojenskú nemocnicu. Chcú navýšiť počet lôžok pre pacientov s Covid-19

TA3 TASR
26.10.2021 09:11

Poľsko plánuje navýšiť o 10-tisíc počet lôžok určených pre pacientov s ochorením Covid-19 a znovuotvoriť provizórnu vojenskú nemocnicu, ktorú zriadili na leteckej základni vo štvrti Okecie na predmestí Varšavy.

úmrtia nemocnica lôžko choroba 1140px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

"So súhlasom ministerstva obrany sme sa rozhodli opätovne spustiť vojenskú nemocnicu na letisku (Okecie). ," uviedol v pondelok pre poľskú súkromnú televíziu Polsat námestník poľského ministra zdravotníctva Waldemar Kraska.

Poľsko má podľa neho v súčasnosti k dispozícii 10-tisíc lôžok pre pacientov s covidom, z toho polovica je už obsadená. V nasledujúcich dňoch ministerstvo plánuje tento počet navýšiť o ďalších 10-tisíc. Okrem nemocnice vo varšavskej štvrti Okecie bude v krajine otvorených ešte niekoľko ďalších dočasných nemocníc, aby "bol počet lôžok dostačujúci pre všetkých pacientov," uviedol Kraska.

Počet nakazených v Poľsku sa aktuálne každý týždeň zdvojnásobuje. V sobotu hlásili v krajine po prvý raz od mája viac ako 6-tisíc novoinfikovaných.

Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski v pondelok varoval, že vláda zváži zavedenie prísnejších reštrikcií v prípade, ak denný prírastok nakazených presiahne 7-tisíc. Podľa poľského ministerstva zdravotníctva bolo v pondelok s Covid-19 hospitalizovaných 5042 pacientov, z toho 444 bolo napojených na pľúcnu ventiláciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok