O unesenom chlapcovi rozhodol súd. Po páde lanovky prežíval ďalšiu traumu

TA3 TASR
25.10.2021 15:54

Chlapca, ktorý v máji ako jediný z rodiny prežil pád lanovky, vrátia jeho rodine v Taliansku. V pondelok o tom rozhodol izraelský súd. Maloletého do židovského štátu previezol jeho starý otec, ktorý bol obvinený talianskou prokuratúrou z únosu.

O unesenom chlapcovi rozhodol súd. Po páde lanovky prežíval ďalšiu traumu
TASR/AP

Súd v Tel Avive "nariadil vrátenie maloletého do jeho prirodzeného prostredia v Taliansku", citovala zo súdneho rozhodnutia AFP. Chlapcov starý otec Šmuel Peleg tvrdí, že konal v záujme maloletého.

Na taliansku políciu sa obrátila sestra chlapcovho otca Aya Biranová-Nirková, ktorá je jeho zákonným zástupcom. Talianske úrady už v polovici septembra konštatovali, že konanie chlapcovho starého otca bolo v rozpore s haagskym dohovorom o občianskych aspektoch medzinárodných únosov detí, ktorý Izrael prijal v roku 1991.

Pád kabíny lanovky v severnom Taliansku si vyžiadal životy 14 ľudí, pričom piati z nich boli práve členovia Eitanovej rodiny žijúcej v Taliansku. Okrem Eitanovho otca, ktorý ho pravdepodobne zachránil silným objatím, pri nehode zahynula aj chlapcova matka, mladší brat a dvaja prarodičia. K nehode došlo v máji. Lanovka viezla návštevníkov z mesta Stresa na vrchol hory Mottarone, keď kabína spadla z nosného lana a skĺzla dolu svahom. Nešťastie prežili iba dve deti, jedno z nich však neskôr podľahlo zraneniam v nemocnici v Turíne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok