Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby, ktorá vás očarí

Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby, ktorá vás očarí Foto: Pixabay

Ako dekoratívne upraviť obydlie s použitím jesennej záhrady? Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby, ktorá z útulní váš domov.

Sviatky všetkých zosnulých sa odohrávajú v období jesene, keď vtáky migrujú, stromy zaspávajú, listy vysychajú a celá príroda sa tým najkrajším spôsobom pripravuje na zimný spánok. Najkrajším preto, lebo sa jeseň oblieka do farebných šiat a pochmúrne, hmlisté či daždivé dni nám spríjemňuje hravými farbami. Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby a pripravte si aj vy obydlie na príchod zimy.

Kreatívne nápady na pestovanie byliniek v interiéri

1. Chryzantémy

Chryzantémy sú ozdobou jesene. Tieto malé kvety bývajú rozmanité na farebnosť. Na jeseň ich môžete použiť aj ako dekoráciu svojho obydlia. Postavte kvetináče kvetov pred vonkajšie dvere, k tomu pridajte pár tekvíc a výzdoba je na svete.

2. Symboly jesene

Na vonkajšiu dekoráciu využite všetky dostupné symboly jesene, ako sú napríklad: tekvica, okrasné trávy, čierne rastliny, sukulenty, kôpky sena, strašiaky, haloweenske dekorácie, gaštany, či už spomínané chryzantémy. Jesenná výzdoba sa nesie v zemitých farbách, no najčastejšie prevažuje oranžová farba. Fantázia je však neobmedzená a vy si svoju výzdobu môžete zladiť do farieb, ktoré sa vám hodia k domu, poprípade ku vchodovým dverám či bráničke. Na dvere si môžete zavesiť jesenný veniec a pred dvere naukladať do dekorácií už spomenuté symboly jesene.

Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby, ktorá vás očarí
Foto: Pixabay

3. Výzdoba záhrady

Premýšľali ste nad tým, ako vyzdobiť na jeseň záhradu? Môžete si jesennú záhradu naplánovať dopredu a rovnako jej výsadbu. Dopredu umiestnite najnižšie rastliny napríklad červeného odtieňa, do stredu umiestnite stredne vysoké rastliny tmavších farieb a dozadu tie najvyššie, ktoré sa počas jesene budú ešte zelenať. Tým si cielene vytvoríte jesennú záhradu, ktorá bude hrať farbami pre vaše oči. Poprípade ak máte radi svetielka, začnite s výzdobou stromov, verandy či zimnej záhrady.

Spoznajte 5 tipov jesennej výzdoby, ktorá vás očarí
Foto: Pixabay

4. Haloweensky vtip

Blížia sa sviatky všetkých svätých a vy si neviete rady s dekoráciou vašej verandy? Nebojte sa použiť fantáziu a trochu si vystreliť z vašich návštevníkov. Ak máte pred dverami umiestnené kontajnery kvetov, použite umelú ruku zakúpenú v obchode s haloweenskymi dekoráciami a uložte ju do kvetináča tak, aby z neho trčala smerom von. Ako obdobný nápad môžete použiť veľkého umelého pavúka alebo umelého hada, ktorý vytŕča z kvetináča. Skombinujete tak zábavu s dekoráciou. Najviac takúto hravú dekoráciu ocenia hlavne deti.

5. Biele tekvice a fontánová tráva

V poslednom desaťročí sa stáva čoraz modernejším dizajnom používať na jesennú dekoráciu červenú alebo fialovú fontánovú trávu a skomponovať ju s bielymi tekvicami. Fontánová tráva je veľmi atraktívna hlavne na začiatku jesene, keď kvitne. Ak sa vám páči tento druh dekorácie, môžete ho vyskúšať.