Generálna riaditeľka TA3 Mirjana Hron Sikimič: Online čakajú veľké zmeny

TA3
25.10.2021 18:00

Portál TA3.com bol dlho vnímaný len ako "archív" televízie. To by sa však malo zmeniť. Podľa generálnej riaditeľky televízie Mirjany Hron Sikimič čakajú web veľké zmeny.

Mirjana Hron Sikimič: Z online archívu bude plnohodnotný web
TA3

Spravodajská televézia TA3 má vysoké ambície aj v online prostredí. Z webu, ktorý dlho prinášal len spravodajský obsah, by sa mal stať plnohodnotný obsahový web. "Čo sa týka webu TA3, tak pracujeme na rozšírení obsahu a chceme nášmu divákovi, okrem spravodajstva a publicistiky, spoločenských tém s verejným záujmom, ponúknuť aj trošku viac voľnočasového čítania, pokojne to môžeme nazvať aj hobby segmentom. Ak by som mala byť viac konkrétna, tak okrem aktuálneho a objektívneho spravodajstva chceme našim čitateľom či používateľom ponúknuť atraktívny obsah aj z oblastí ako napríklad zdravý životný štýl, cestovanie, motoring, kultúra, šport, agro a podobne," vysvetlila CEO televízie Mirjana Hron Sikimič v rozhovore pre portál Stratégie

Podľa nej má takýto obsahový web veľký potenciál a tiež aj priestor na slovenskom online trhu. Potvrdila, že značka TA3.com má ambíciu obsadzovať popredné priečky v spravodajskom segmente. 

"Začali sme sa intenzívne venovať videocontentu a vzhľadom na to, že naša hlavná doména je práve TV, tak si myslím, že smerovanie je jednoznačne dané," objasňuje zámer urobiť prvú spravodajskú televíziu na webe na Slovensku. 

Pri príprave zmien je vždy dôležité poznať svojho čitateľa či diváka. "To, že sa chceme venovať témam ako zdravý životný štýl, motoring, šport a podobne, neznamená, že pôjdeme v rámci webu do bulváru alebo do dramaticky inej profilácie. Skôr to vnímame tak, že vieme nášmu čitateľovi ponúknuť okrem našich top tém aj iné. Našu cieľovú skupinu aj vďaka poslednému, veľmi rozsiahlemu a detailnému prieskumu, ktorý sme pred časom realizovali, poznáme veľmi dôverne, a teda vieme, čo ich zaujíma," doplnila Sikimič.

Generálna riaditeľka tiež prezradila, že sa pripravuje nová aplikácia, "v ktorej vidíme potenciál v spravodajskom segmente. Je to vec, ktorá je už v dnešnom konkurenčnom spravodajskom online svete vnímaná ako „must have“."

Témy: Slovensko TA3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok