Pri silnom zemetrasení v Mjanmarsku zahynulo najmenej šesť ľudí

TASR
11.11.2012 11:07

Najmenej šesť ľudí zahynulo dnes pri silnom zemetrasení, ktoré zasiahlo severné Mjanmarsko. Otrasy v regióne poškodili tiež viacero starých budhistických pagod a zrútil sa pri nich most, informovali miestne úrady a médiá.

Pri silnom zemetrasení v Mjanmarsku zahynulo najmenej šesť ľudí
SITA

Epicentrum zemetrasenia s magnitúdou 6,8 ležalo 117 kilometrov severne od druhého najväčšieho mjanmarského mesta Mandalaj, odkiaľ však nehlásili žiadne obete ani vážne škody.

Štyria ľudia prišli o život a ďalších 25 osôb utrpelo zranenia pri zrútení už takmer dostavaného mosta cez rieku Iravadi neďaleko epicentra, uviedli miestne médiá. Všetky obete boli pravdepodobne stavební pracovníci. Ďalší dvaja ľudia podľa správ zahynuli v troskách dvoch zničených kláštorov.

Menšie škody ako rozbité okná na budove parlamentu hlásili z hlavného mesta Nepjito, 365 kilometrov južne od epicentra. Otrasy bolo cítiť aj v metropole susedného Thajska, v Bangkoku, kde sa triasli výškové budovy.


K zemetraseniu došlo týždeň pred očakávanou návštevou prezidenta USA Baracka Obamu v Mjanmarsku, ktoré sa v súčasnosti otvára svetu po desaťročiach medzinárodnej izolácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok