Plne stojím za ministrom Krajniakom, nie je zodpovedný za podvody, vyhlásil Kollár

TA3 TASR
22.10.2021 19:08

Predseda koaličného hnutia Sme rodina a Národnej rady SR Boris Kollár si plne stojí za svojím ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom. Podľa neho nenesie zodpovednosť za to, že pezinský úrad práce neoprávnene vyplatil peniaze zo štátnej pomoci.

48. schôdza Národnej rady SR
TA3 / David Duducz

Podľa Kollára za to nie je zodpovedný ani bývalý či súčasný riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) a ani sám minister Krajniak. "To je, ako keď máte zamestnankyňu v banke na pobočke a ona sa rozhodne večer si z kasy zobrať 100-tisíc eur," ilustroval predseda, pričom tým chcel poukázať na to, že zodpovednými sú konkrétni zamestnanci, ktorí podvod spáchali.

Minister Krajniak pred piatkovým mimoriadnym sociálnym výborom novinárom povedal, že v súvislosti s neoprávneným vyplácaním peňazí z projektu Prvá pomoc cez pezinský úrad práce sú podozrivé štyri osoby, s ktorými úrad už medzičasom rozviazal pracovný pomer. Podľa jeho slov boli podané dve trestné oznámenie. Podozriví zamestnanci mali falšovať listiny, podpisy aj výsledky kontrol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok