Koža a koženka slávia módny návrat: Zabudnite na bundu, skúste sukne, šaty a nohavice

TA3/zm
23.10.2021 10:00

Jesenné počasie rozširuje možnosti šatníka o hrubšie tkaniny, v ktorých by vám v inom ročnom období bolo teplo. Koža a koženka sú jednou z nich. A už dávno nie len ako bundy. Túto sezónu skúste jednoznačne aj sukne, šaty a nohavice v koženom štýle.

Koža a koženka slávia módny návrat: Zabudnite na bundu, skúste sukne, šaty a nohavice
Sinsay

Koža a koženka sú krásny materiál, ale treba s ním narábať opatrne. Niekedy je ťažké odhadnúť, čo je ešte vkusné, a kedy už takýto outfit hraničí s vulgárnosťou a lacnotou. Ak sa rozhodnete pre kúsky z tohto materiálu, nemali by ste na nich šetriť. Podobne ako na čipke či saténe, aj na koženke je vidieť, ak je lacná.

Koženkové šaty

Jednoznačný hit jesennej sezóny sú koženkové šaty, ktoré hľadajte v oversized strihoch. Príliš tesné modely si môžu dovoliť iba mladšie ročníky s dokonalou postavou. Zrelá žena, hoci by vyzerala ako modelka, by v upnutých šatách z tohto materiálu nepôsobila ako dáma.

Keďže materiál je sám o sebe výrazný, nepotrebujete v rámci strihu ukazovať nič naviac. Vyhnite sa krátkym dĺžkam, čo platí i pri sukniach, ale aj hlbokým výstrihom. V jednoduchosti je krása, preto to príliš nepreháňajte ani s doplnkami a voľte nenápadné a minimalistické topánky i kabelky, aby koženkové šaty vynikli čo najviac.

Maximum, s čím môžete experimentovať, sú vzorované pančuchy, ale aj pri ich výbere majte zmysel pre detail, aby ste to neprehnali.

Čím je farba koženky bledšia, tým viac odhaľuje nedokonalosti postavy. Po tridsiatke sa vyhýbajte vyzývavým kúskom, voľte správnu dĺžku šiat či sukní, neexperimentujte s výstrihom.

Koženkové šaty Gate

Nohavice z kože

Osemdesiate a deväťdesiate roky priniesli kožené nohavice, v tej dobe však rozhodne nešlo o pohodlný kúsok a jeho nositeľky sa celý deň parili v nepriedušnom materiály. Dnešné koženkové nohavice sú jednak z iných látok, a tak sa v nich nebudete potiť. No najmä, aktuálne trendy velia voľnejšie strihy. Hnedá či čierna, alebo pokojne i farebná koženka, dodajú každému nohavicového outfitu trochu luxusu.

Samozrejme, aktuálne kolekcie ponúkajú i slim koženkové nohavice, ktoré si môžete dovoliť, ak máte dobrú figúru. Čím je farba koženky bledšia, tým viac odhaľuje nedokonalosti postavy. Nemýľte si ale obtiahnuté nohavice s legínami, tým by ste sa rozhodne po tridsiatke mali vyhýbať a nosiť ich maximálne vo voľnom čase.

Čo sa týka vrchnej časti, nebojte sa kombinácii s oveľa jemnejším a mäkším materiálom ako je čipka, satén alebo pletenina. Celom práveže zjemníte a nebudete v koženkových nohaviciach vyzerať ako domina.

Netradičné kúsky

Základné kúsky v prevedení koženky ste určite zachytili, ak ste si tento materiál obľúbili, ešte môžete skúsiť menej tradičné oblečenie, napríklad koženkové košele, vesty alebo šortky. Pre inšpiráciu kliknite do našej fotogalérie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok