Spevák Peter Lipa mal vážnu dopravnú nehodu, skončil v nemocnici

TA3 TASR
22.10.2021 12:55

Spevák Peter Lipa bol v noci účastníkom vážnej dopravnej nehody na rýchlostnej ceste R1, po ktorej ho previezli do nemocnice vo Zvolene s poraneniami hornej časti tela.

Spevák Peter Lipa mal vážnu dopravnú nehodu, skončil v nemocnici
TASR/Jaroslav Novák

K dopravnej nehode troch vozidiel došlo v noci na piatok na rýchlostnej ceste R1 v smere zo Žiaru nad Hronom do Zvolena. Ako na sociálnej sieti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, dôvodom bola kolízia s lesnou zverou. Nehoda si vyžiadala zranenie jedného z vodičov.

Zrážke vozidiel predchádzala kolízia s lesnou zverou, po ktorej vodič kamiónu odstavil jazdnú súpravu na pravej krajnici. „Krátko na to prechádzalo v ľavom jazdnom pruhu vozidlo Mercedes, ktorého vodič zrazené zviera obišiel a osobné vozidlo Volvo, jazdiace v pravom jazdnom pruhu, ktorého vodič reagovať nestihol,“ priblížila polícia. Práve do kamióna malo naraziť auto, ktoré šoféroval spevák Peter Lipa, informuje portál noviny.sk

Vodič Volva mal podľa polície prudko zabrzdiť, následkom čoho dostal šmyk. Narazil do zadnej časti Mercedesu, jeho osobné auto následne odrazilo do zvodidiel a narazil do kamióna. „Sedemdesiatosemročný vodič Volva bol so zraneniami prevezený do nemocnice,“ uviedla polícia. 

Vyslaní záchranári ošetrili muža s poraneným hrudníkom, našťastie pri vedomí. Do nemocnice ho previezli v stabilizovanom stave,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Polícia u vodičov nezistila prítomnosť alkoholu, presná príčina nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok