Poslanci odmietli viacero návrhov z dielne ĽSNS. Jeden z nich sa týkal očkovania

TA3 TASR
22.10.2021 12:16

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky v piatkovom hlasovaní odmietli viacero návrhov z dielne opozičnej ĽSNS.

Marian Kotleba LSNS 1140PX (SITA/Marek Mrviš)
SITA/AP

Poslanci napríklad navrhovali rozšíriť právomoc Ústavného súdu Slovenskej republiky rozhodovať o odvolaniach proti rozhodnutiam o odškodnení poškodenia zdravia v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu Covid-19.

Poslanci okolo Mariana Kotlebu chceli zároveň novelou zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia zaviesť systém odškodňovania poškodených očkovaním proti ochoreniu Covid-19. Odvolacím orgánom mal byť Ústavný súd.  

Plénum tiež nepodporilo návrh, ktorý mal zjednodušiť proces získania a držby vodičského oprávnenia skupiny C1. Žiadatelia vodičského oprávnenia skupiny C1 by boli podľa návrhu odbremenení od povinnosti robiť psychotesty, lekárske prehliadky a povinnú základnú kvalifikáciu vodičov. Chceli tiež, aby boli od tejto povinnosti oslobodení aj majitelia vodičských oprávnení C1, ktorí v súčasnosti musia chodiť na opakované psychotesty, lekárske prehliadky a povinnú základnú kvalifikáciu každých päť rokov.

Poslanci ďalej neschválili návrh ústavného zákona, ktorý mal za cieľ zabezpečiť posilnenie transparentnosti verejných financií zavedením limitu verejných výdavkov ako "systémového rozpočtového nástroja na zabezpečenie dlhodobej udržateľnosti".
 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok