Belasí po víťazstve stále v hre o postup. Vieme hrať aj lepšie, hodnotí Weiss po zápase

TA3 TASR
22.10.2021 11:33

Futbalisti Slovana Bratislava splnili cieľ a udržali si šancu na postup zo skupiny Európskej konferenčnej ligy 2021/2022.

Belasí po víťazstve stále v hre o postup. Vieme hrať aj lepšie, hodnotí Weiss po zápase
TASR / Jaroslav Novák

Na Tehelnom poli síce proti gibraltárskemu Lincoln Red Imps hrou neoslnili, ale po víťazstve 2:0 v F-skupine oslávili prvú výhru. Len tá ich držala v postupovej hre, v druhom polčase ju zariadili góly Andreho Greena a Ezekiela Hentyho. Tréner "belasých" Vladimír Weiss st. v pozápasovom hodnotení uviedol, že hoci výkon mužstva nebol podľa jeho predstáv, tri body sa počítajú.

"Víťazstvo je dobré, výkon nie taký, ako sme si predstavovali. Ale dnes už nie sú v skupinách európskych líg súperi, ktorých by ste prevalcovali. Začali sme dobre, mali sme dve príležitosti, ale nezrealizovali sme ich. Prišla nervozita, aj oni mali dve šance a mohlo to pre nás vyzerať inak. Tri body sú dobré, ale vieme hrať lepšie. Veril som, že vyhráme, v polčase som nezvýšil hlas. Mužstvo chcelo, no bolo nervózne, snažil som sa to upokojiť. Hráčom som povedal, že nechám rovnakú zostavu, a musia sa z toho vytrápiť a dať rýchlo gól, čo nám aj vyšlo. Urobili sme výmenu krídiel, Green dal z pravého krídla gól, aj Čavrič mal naľavo cez nohu dobré momenty. Stále nám chýbala efektivita, až to v závere Henty poistil druhým gólom," uviedol Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii.

Slovan stále v hre o postup

Slovenský majster je stále v hre o postup do jarnej vyraďovacej fázy. V nej si priamo v osemfinále zahrá osem víťazov skupín, osem tímov z druhých miest o osemfinále zabojuje v play off s ôsmimi tretími zo skupín Európskej ligy. Vo štvrtok zvíťazil PAOK Solún na pôde FC Kodaň a je so 7 bodmi líder tabuľky. Pred Kodaňou má jednobodový náskok, pred Slovanom trojbodový.

Najbližšie sa 4. novembra Slovan predstaví na Gibraltári a Kodaň nastúpi v Grécku. "Najbližšie musíme vyhrať, nebude to ľahké. Len tri body nám dávali nádej v ťažkej skupine, keď PAOK vyhral vonku, čím sa to viac-menej skomplikovalo, má viac bodov, ako som možno predpokladal. My musíme vyhrať vonku, čo nebude jednoduché, v Lincolne to bude úplne iný zápas. Vieme, čo nás tam čaká, čo sa týka prostredia či umelej trávy. Musíme vyhrať v Lincolne a potom zdolať PAOK, aby sme v poslednom kole mali šancu. Vieme hrať lepšie a verím, že budeme hrať lepšie, no dnes sa počítajú body, tie sú veľmi dôležité," vyjadril sa Weiss.  

Lincoln v Bratislave podal sympatický výkon a poriadne súperovi sťažil zisk troch bodov. V prvom dejstve mal dve dobré šance, ktoré volali po góloch. Brankár domácich Adrián Chovan musel byť v permanencii: "Bol to náročný zápas. My sme doň dobre vstúpili, vytvorili sme si šance, ale nedali sme góly. Potom mal aj súper nejaké šance. Oni hrali dobre v bloku a z našej strany bol koniec prvého polčasu slabší. V druhom sme zase mali dobrý štart, dali sme gól a potom sme sa dostávali do príležitostí. Príprava na Lincoln bola výborná, z našej strany to bolo trochu nervóznejšie. Ale aj my sme len ľudia. Postupom času to bolo lepšie."

Na na nič iné ako víťazstvo sme nemysleli

V oboch domácich góloch mal prsty obranca Jurij Medveděv. "V tomto zápase sme si šli jednoznačne po tri body. Na nič iné sme nemysleli. Hra nebola ideálna a nie podľa našich predstáv, to si dobre uvedomujeme. Avšak vyhrali sme, v skupine stále žijeme, a to je najdôležitejšie," citoval klubový web hráča, ktorý pri prvom góle z pravej strany ideálne načasoval center pred bránku. V 84. minúte si potom vzal na starosť exekúciu štandardnej situácie, jeho center ešte predĺžil kapitán Vasil Božikov a Henty sám pred brankárom nezaváhal.

"Lopta prepadla na zadnú žrď, dobehol som ju a čakal som na Andreho pohyb. Posunul som mu loptu, a bol z toho pekný gól. Pri druhom už Andre nebol na ihrisku, takže som si vzal štandardnú situáciu na seba. Rád zahrávam štandardky a teším sa, že práve po tomto centri padol náš druhý presný zásah," opísal český zadák gólové okamihy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok