Koľko je akurát? Očný krém stačí za ryžové zrnko, hydratačný o veľkosti centa

TA3/zm
22.10.2021 16:00

S drahou kozmetikou šetríme, s inou sa zas mažeme akoby bola zadarmo. Ani jeden spôsob nie je dobrý a mali by ste ovládať množstvo, v akom sa má ten ktorý krém používať. Náš jednoduchý manuál vás to naučí.

Koľko je akurát? Očný krém stačí za ryžové zrnko, hydratačný o veľkosti centa
Pexels/Anna Shvets

Ideálne množstvo by mala ovládať každá žena. Nestane sa vám tak, že používate kozmetické produkty zbytočne, pretože si ich aplikujete málo. Ani opačný prípad, že ňou plytváte, pretože používate prehnané množstvá.

Očný krém ako zrnko ryže

Očné krémy sa nanášajú na malú plochu tváre, preto postačí aj malé množstvo, a to asi vo veľkosti ryžového zrnka. Tento typ prípravku má iné zloženie ako denné krémy, má oveľa vyššie koncentrácie všetkých cenných látok, pretože pokožka v okolí očí je tenšia a potrebuje inú ochranu. Aj to je dôvod, prečo tohto výrobku stačí naozaj málo.

Olejové séra ako kávové zrnko

Ak ste si zamilovali séra, či už s vitamínom C, retinolom, alebo rôznymi kyselinami, aplikujte na tvár objem o veľkosti kávového zrnka. Séra sú vlastne silné koncentráty, takže skutočne väčšie množstvo nepotrebujete. Ak si navyše necháte tvár jemne navlhčenú a olej najskôr zohrejete medzi dlaňami, bude toto množstvo pre vás úplne postačujúce.   

Koľko používať kozmetiky Pexels/Pavel Danilyuk

Peeling ako mandľa

Pri pravidelnej exfoliácii pleti nepotrebujete toho veľa. Peeling stačí v množstve, ktoré predstavuje asi veľkosť mandle. Menšie množstvo budete mať problém dostatočne rozotrieť po tvári. Väčšie množstvo vašu pleť môže ale podráždiť.

Hydratačný krém ako jednocentovka

Pri aplikácii denného krému, ktorý má zvyčajne hydratačné účinky a vytvára na pokožke ochrannú vrstvu ešte pred nanesením mejkapu, platí tiež zásada vhodného množstva. To predstavuje veľkosť asi ako je jeden cent.

Ak máte suchší typ pokožky alebo už je vaša pleť zrelá, môže to byť o niečo viac. Pri menšom množstve však riskujete, že si krém nesplní svoju úlohu a nebude vašu tvár dostatočne zásobovať vodou ani chrániť. Ak by ste to, naopak, prehnali a dali krému priveľa, môže sa vaša pleť celý deň lesknúť.

Čistiaci gél alebo mlieko ako dvojeurovka

Večerné čistenie pleti by malo byť dôkladné, aby ste zmyli z tváre celodenný mejkap, nečistoty a zbavili pleť nadmerného mazu. Produktov na odličovanie je množstvo, no ak nepoužívate tekuté, ale gélové alebo v konzistencii mlieka, pamätajte si dvojeurovku. Práve to je veľkosť, koľko prípravku by ste mali vytlačiť do rúk alebo na odličovací tampón, aby vás odlíčil dostatočne.

Platí to aj pri rannej rutine a rovnako množstvo dvojeurovky aplikujte, ak sa odličujete dvakrát po sebe. Ak by ste použili menej produktu, je možné, že sa nezbavíte všetkých nečistôt. Nuž a použitie väčšie množstva je zas úplne zbytočné plytvanie, pretože sa nič viac neudeje.

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok