Ukrajina má rekordný denný počet zaočkovaných, ale aj úmrtí

TA3 TASR
22.10.2021 10:08

Už druhý deň v poradí evidujú na Ukrajine rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom, ako aj úmrtí. Už tretí deň po sebe však zároveň v krajine zaznamenali aj rekordný počet ľudí, ktorí sa dali za uplynulých 24 hodín proti koronavírusu zaočkovať.

Tretia dávka
TASR/AP

Za uplynulých 24 hodín pribudlo na Ukrajine 23.785 nových prípadov nákazy, čo je najviac od začiatku pandémie. Pozitívne testovaných bolo 1800 detí a 391 zdravotníckych pracovníkov.

Najviac nových prípadov zaznamenali vo štvrtok v Ľvovskej (1647 prípadov), Dnepropetrovskej (1641) a Odeskej (1484) oblasti. Počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom okrem toho vo štvrtok na Ukrajine prvýkrát od začiatku pandémie presiahol 600. Za uplynulých 24 hodín tam zomrelo v súvislosti s covidom 614 ľudí. Od začiatku pandémie zaznamenali na Ukrajine už viac ako 2,7 milióna prípadov nákazy a vyše 63-tisíc súvisiacich úmrtí.

Ukrajinské úrady spočiatku len s problémami zabezpečovali dostatok vakcín a zároveň mali problém aj s presviedčaním obyvateľov, aby sa vôbec dali zaočkovať. Nárast nakazených i úmrtí, ako aj požiadavky na vakcináciu zamestnancov škôl, divadiel či obdobných inštitúcií, no tiež zavedenie nových pandemických opatrení však mnohých v posledných dňoch presvedčili o potrebe očkovania.

V krajine sa už tretí deň v poradí dal zaočkovať rekordný počet Ukrajincov. Vo štvrtok podali vakcínu proti koronavírusu 269.666 ľudom, z toho viac ako 184.000 ľudí zaočkovali prvou dávkou vakcíny a 85.559 ľudí dostalo druhú dávku vakcíny. Obyvatelia 41-miliónovej Ukrajiny majú k dispozícii niekoľko očkovacích látok vrátane vakcín od firiem AstraZeneca či Pfizer, ako aj vakcínu od čínskeho výrobcu. Plne zaočkovaných je však podľa údajov vlády dosiaľ len niečo vyše 6,8 milióna Ukrajincov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok