V Rusku došlo k požiaru továrne na strelný prach, hlásia viacero obetí aj nezvestných

TA3 TASR
22.10.2021 10:07

Počet obetí piatkového výbuchu a následného požiaru v továrni na výrobu výbušnín v Riazanskej oblasti na juhu európskej časti Ruska vzrástol na 16. Jedna osoba je v kritickom stave.

Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo pre mimoriadne situácie. Informácie ruských úradov o počte ľudí, ktorí sa v čase požiaru v továrni nachádzali, ako aj o počte obetí a zranených sa rôznia.

"Podľa predbežných informácií do 11.33 h (miestneho času) pri incidente zahynulo 16 ľudí. Na mieste sa nachádzajú psychológovia aj zdravotnícke tímy," uviedol poradca ruského rezortu zdravotníctva Alexej Kuznecov. Kuznecov zároveň oznámil, že v súčasnosti zdravotníci prevážajú do nemocnice jedného zraneného, ktorý utrpel popáleniny na 80 percentách tela. Jeho stav sa hodnotí ako kritický.

Podľa miestnych úradov pochádzali všetky osoby, ktoré pri výbuchu a následnom požiari zahynuli, z priľahlého mesta. V čase výbuchu sa v továrni nachádzala zmena, v ktorej pracovalo 16 ľudí.

Požiar v sklade strelného prachu

Podľa doposiaľ dostupných informácií požiar vypukol v jednopodlažnej budove, v ktorej sa strelný prach skladoval. Samotná továreň je podľa miestnych úradov vzdialená asi dva kilometre od obývaných oblastí. Miestnemu obyvateľstvu však nehrozí nijaké nebezpečenstvo.

Nemenovaný zdroj pre agentúru TASS uviedol, že príčinou požiaru mal byť výbuch. "V dôsledku narušenia technologického procesu v závode na výrobu strelného prachu došlo k výbuchu a následnému požiaru," uviedol zdroj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok