Tretiu dávku už dostalo viac ako sedemtisíc ľudí, od pondelka sa sprístupní ďalším

TA3 TASR
22.10.2021 08:42

Treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 bolo k štvrtku 21. októbru na Slovensku zaočkovaných 7212 osôb. Vyplýva to z informácie, ktorú zverejnil na svojej stránke Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

Celkovo bolo na Slovensku podľa údajov Národného centra zdravotných informácií, na ktoré sa štátny ústav odvoláva, zaočkovaných prvou dávkou vakcíny 2.487.216 osôb a druhou dávkou 2.287.277 osôb. Na Slovensku sa pri tretej dávke nateraz očkuje vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Rezort zdravotníctva sprístupnil možnosť registrácie na podanie tretej dávky vakcíny proti ochoreniu Covid-19 oficiálne v stredu 13. októbra podvečer. Očkovanie treťou dávkou je dobrovoľné, určené je pre pacientov s oslabenou imunitou.

Od pondelka 25. októbra sa spustí registrácia na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou. V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok